Drugi športi

Đoković in Nadal se bosta v Parizu mogoče srečala že v četrtfinalu

Pariz, 19. 05. 2022 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
6

Organizatorji Roland Garrosa so opravili žreb za turnir, ki se bo v Parizu začel prihodnji teden. Trije glavni favoriti za končno zmago na turnirju Novak Đoković, Rafael Nadal in Carlos Alcaraz so se znašli na isti polovici žreba, kar pomeni, da se ne bodo potencialno srečali že pred finalom.

Aktualni zmagovalec francoskega turnirja Novak Đoković bo obrambo naslova začel proti 94. igralcu sveta Jošihitu Nišioki. Rafael Nadal pa se bo v prvem krogu srečal z 82. igralcem sveta Avstralcem Jordanom Thompsonom. V primeru, da se oba prebijeta v četrtfinale, se bodo ljubitelji tenisa lahko veselili ponovitve lanskega zgodovinskega polfinala Roland Garrosa, ko je Đoković Španca premagal po petih nizih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A tu se težka pot za dva od treh najboljših tenisačev vseh časov ne bo zaključila. Tisti, ki se bo uvrstil v polfinale, se bo mogoče moral soočiti z novo zvezdo na sceni. Neverjetni 19-letnik Carlos Alcaraz je na turnirju v Madridu letos premagal oba staroselca svetovnega tenisa in osvojil turnir. Mnogi strokovnjaki v mladem Špancu vidijo svetlo prihodnost svetovnega tenisa in naravnega naslednika velikanov Đokovića, Nadala in Rogerja Federeja

Rafael Nadal in Novak Đoković sta v lanskem polfinalu Roland Garrosa za navijače pripravila pravo poslastico.
Rafael Nadal in Novak Đoković sta v lanskem polfinalu Roland Garrosa za navijače pripravila pravo poslastico. FOTO: AP

Nadal ima trenutno v svoji lasti 21 naslovov s turnirjev velike četverice, kar 13 Roland Garrosov. Sledita mu Federer in Đoković s po 20 naslovi. Alcaraz za zdaj ni osvojil niti enega, za svojega prvega pa bo po vsej verjetnosti moral premagati enega od velikanov še pred finalom.

V drugi polovici žreba si številni tenisači manejo roke. Tam se  bosta v potencialnih četrtfinalih srečala Rusa Andrej Rubljov in Daniil Medvedjev ter Grk Stefanos Cicipas in Norvežan Casper Ruud. Aljaž Bedene bo v prvem krogu igral z Avstralcem Christopherjem O'Connellom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Swiantekova nesporna favoritkinja

Na ženskem žrebu je prva igralka sveta Iga Swiantek v četrtini žreba, kjer se nahaja tudi Slovenka Tamara Zidanšek, ki je 24. nosilka in se bo v prvem krogu srečala z Američanko Claire Liu. Če bo Postojnčanka želela ponoviti lanski uspeh, ko se je uvrstila v polfinale, ji bo na poti torej stala trenutno največja ovira v ženskem tenisu. V drugi četrtini žreba se nahaja druga Slovenka Kaja Juvan, ki bi se v primeru uvrstitve v polfinale lahko potencialno soočila s Swiantekovo ali Zidanškovo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
19. 05. 2022 21.54
-1
Nole upam da osvoji kaj so mu globalisti vzeli 1 Gs turnir Avstralije srečno
Andrej Volaj
19. 05. 2022 21.38
+0
seveda noben od njiju nima realnih šans za bolj viden uspeh na RG
JOSEPH HAYDN
19. 05. 2022 21.50
+6
Glede na to, da sta od leta 2005 le dva druga igralca, kot Nadal ali Nole, osvojila RG mislim da imata šanse. Sploh ker razen Alcaraza ni nobenega nevarnega igralca za njiju
Mariborrrrrrrrr
19. 05. 2022 21.53
+1
Iniesta
19. 05. 2022 20.59
+1
Nole zna ponoviti lanski uspeh …
bohinj je zakon
19. 05. 2022 20.47
+2
Nole vse jih zmelji. Naj se ve kdo je glavni šef tenisa.