Drugi športi

Đoković: Konec kariere? Rad bi igral tudi po 40. letu

Dubaj, 24. 12. 2022 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
4

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se te dni pripravlja na začetek nove teniške sezone. Ta se bo začela v Avstraliji, kamor se namerava Đoković vrniti leto dni po odmevnem izgonu. Izrazil je upanje, da ga bodo navijači v deželi tam spodaj toplo sprejeli.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

"Po tem, kar se je zgodilo v začetku tega leta, si želim, da bi lahko prišel v Avstralijo in doživel dober sprejem ter tudi s pomočjo navijačev igral dober tenis," je med postankom v Dubaju dejal peti igralec sveta Novak Đoković. Srb se je v začetku leta zapletel v sodni spor z avstralskimi oblastmi, ker je želel v državo vstopiti brez prejetega cepiva proti novemu koronavirusu. Avstralska vlada ga je na koncu izgnala in mu prepovedala vstop za tri leta. A prepoved so kasneje umaknili, prav tako pogoj precepljenosti proti novemu koronavirusu, tako da bo Đoković tokrat lahko potoval v Avstralijo. "Vesel sem, da bom lahko igral tam. V moji karieri sem dobro nastopal v Avstraliji," je dejal devetkratni zmagovalec OP Avstralije. Srb je v karieri osvojil 21 naslovov na turnirjih za veliki slam, z novo zmago v Melbournu bi se izenačil z Špancem Rafaelom Nadalom na prvem mestu vseh časov z 22 zmagami. A Nadal, ki je zmagal ob Đokovićevi odsotnosti januarja, bo tudi tokrat njegov tekmec. Đoković je medtem napovedal, da si želi ostati aktiven v tenisu čim dlje. V preteklosti je dejal, da bi rad igral tudi po dopolnjenem 40. letu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Dubaju pa je na vprašanje novinarjev dejal, da bi želel ostati teniško aktiven kar se da dolgo. "V glavi nimam določene številke ... Nadaljeval bom, dokler lahko igram na tej ravni in dokler čutim željo. če sem povsem iskren, bi rad igral tudi po 40 letu," je dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
27. 12. 2022 21.11
-2
devlon
24. 12. 2022 15.56
-2
Po 40em lahko igra šah
poper00
24. 12. 2022 19.30
+0
To je za 4 leta.Trenutno je najboljši na svetu.A misliš ,da bo pri 40 slab?
crni jezdec
24. 12. 2022 15.04
+4
legenda 💪🏽💪🏽💪🏽