Drugi športi

Đoković 'kršil' pravila, kaj pa Nadal? Teniški klub se je Srbu že opravičil

Marbella, 06. 05. 2020 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki teniškega kluba 'Puente Romano' iz španske Marbelle so se opravičili Novaku Đokoviću za krivico, ki se mu je pripetila v minulih dneh. Najboljši teniški igralec na svetu je namreč na začetku tedna s predhodnim dovoljenjem opravil trening na igrišču omenjenega kluba, čeprav zaradi preprečitve širjenja koronavirusa v Španiji to še ni dovoljeno.

Novak Đoković se je ob vrnitvi na teniška igrišča pohvalil z objavljenim videom na Instagramovem profilu, misleč, da ne krši pravil, saj so z začetkom tedna v Španiji v veljavo stopili blažji ukrepi zaščite pri širjenju novega koronavirusa, s čimer je določenim profesionalnim športnikom omogočena vnovična vadba na športnih objektih.    

Toda na tem seznamu še ni teniških igralcev, ki bodo na svoj račun prišli 11. maja, kar je na svoji uradni spletni strani pojasnila tudi španska teniška zveza. Teniškim igralcem je torej dovoljeno trenirati posamično na odprtih površinah, toda ne na igriščih teniških klubov. "Mi smo to odredbo naše teniške zveze razumeli kot poziv igralcem, da lahko pričnejo s treningi na igriščih. Zato smo omogočili Novaku Đokoviću uporabo enega od naših igrišč. Po pogovoru s predstavniki zveze smo ugotovili, da smo bili v zmoti in da moramo počakati do 11. maja," so sporočili predstavniki kluba 'Puente Romano' in se nato opravičili srbskemu teniškemu igralcu za napačno interpretacijo pravil.

Novak Đoković se je z vrnitvijo na teniška igrišča pohvalil na Instagramovem profilu in tako (nehote) kršil odlok španskih državnih oblasti.
Novak Đoković se je z vrnitvijo na teniška igrišča pohvalil na Instagramovem profilu in tako (nehote) kršil odlok španskih državnih oblasti. FOTO: AP

"To novico smo delili z Đokovićem in se dogovorili, da bo s treningi na naših površinah lahko nadaljeval v začetku prihodnjega tedna. Žal nam je, da smo z napačno interpretacijo pravil ob dobrih namerah Đokovića spravili v neugoden položaj," so v opravičilo najboljšemu teniškemu igralcu sveta še dodali iz kluba. 

Na isti dan  je s treningi na igriščih začel tudi veliki Srbov rival, Španec Rafael Nadal, ki pa naj z vadbo na zasebnem igrišču ne bi kršil odloka španskih državnih oblasti. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IvanJa
06. 05. 2020 10.11
+0
Ne prvič ne zadnjič, da Srba okoli prinesejo!
anakondabox
06. 05. 2020 09.21
+7
Ej Nole, ne zmagujete samo na teniških igriščih, v vašo prid je tudi razsodba Teniškega kluba. #iskrene čestitke
JelencekRudolf1
06. 05. 2020 09.20
-46
Te srbi samo d... mesajo po svetu
number46
06. 05. 2020 08.59
+28
Glavno, da so Novaka napadali, Nadalu pa pohvalnico,ker se drži "pravil".
Info@
06. 05. 2020 08.38
-29
Sam si je kriv, zakaj je pa moral takoj objavit film
Millady
06. 05. 2020 08.35
+28
Zadnji odstavek pove vse!