Drugi športi

Đoković o Nadalu: Nisva prijatelja, ampak se spoštujeva

Pariz, 31. 10. 2023 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novak Đoković se te dni mudi v Parizu, kjer bo nastopil na zadnjem masters turnirju serije 1000 v sezoni. Tam se je udeležil podelitve nogometnih nagrad Ballon d'Or, z lokalnimi novinarji pa je spregovoril o svojem odnosu z verjetno največjim tekmecem v njegovi bogati karieri, Rafaelom Nadalom.

Španec v letošnji sezoni od izpada v drugem krogu OP Avstralije ni več nastopal zaradi težav s poškodbo noge, je pa napovedal, da bo prihodnja sezona tudi njegova zadnja v profesionalnem tenisu. Nedavno je spregovoril o dosežkih Novaka Đokovića, ki ga je s tremi osvojenimi naslovi na turnirjih velike četverice v letošnjem letu (OP Avstralije, OP ZDA in Roland Garros) prehitel po skupnem številu osvojenih turnirjev za veliki slam. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nadal je priznal, da je Srb statistično najboljši teniški igralec vseh časov, vendar je dodal, da po njegovem mnenju njemu osvojitev turnirjev ne pomeni toliko kot Đokoviću. "Nisem frustriran (zaradi manjšega števila osvojenih turnirjev) zaradi preprostega razloga. Storil sem vse, kar je bilo v moji moči. Mislim, da so Novakova čustva (o  tej temi) bolj intenzivna. Če mu ne bi uspelo (osvojiti največ turnirjev), bi to zanj mogoče predstavljalo večjo frustracijo. Mogoče mu je zato tudi uspelo. Ima zmožnost, da svoje ambicije popelje do maksimuma. Mislim, da sem tudi jaz bil ambiciozen, ampak na bolj zdrav način, kar mi je omogočilo, da stvari vidim na drugačen način," je septembra v pogovoru s španskim AS-om dejal Nadal. 

Novak Đoković in Rafael Nadal
Novak Đoković in Rafael Nadal FOTO: AP

"Videl sem, da so njegove besede postale 'viralne' in so o njih številni govorili. Vsi imajo pravico do svojega mnenja. To je vse, kar lahko povem. Rafa je velik šampion in zato ga spoštujem. Je velik šampion, moj največji tekmec in igralec, ki je veliko prispeval k temu, da sem oblikoval svojo igro tako, da sem osvojil to, kar sem," je bil sprva odgovor Đokovića. "O njem ali Rogerju Federerju ne nameravam govoriti negativno. Moje spoštovanje do njiju je večje od nekaterih negativnih mnenj, ki jih imam. To je Rafino mnenje in seveda se z njim ne strinjam. Imam svoje mnenje, ampak ga ne bom podelil, ker ne želim, da gremo še globje v to," je takrat dodal v pogovoru s srbskim Sportalom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zdaj je na francoski televiziji dokazal, da poleg angleškega, španskega, italijanskega, nemškega in seveda srbskega jezika, obvlada tudi francoski. V oddaji "C a vous" so ga voditelji vprašali o njegovem odnosu z Nadalom: "Zame je on poseben igralec. V resnici ni moj prijatelj, ampak se spoštujeva. Upam, da bova po najinih karierah spila kakšno pijačo na plaži in spregovorila o življenju." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bači
01. 11. 2023 15.25
+1
Kaj bo posranko Nadal cvilil, zdaj ko ga je Nole prehitel po številu zmag za veliki slam, pa kar naenkrat te ne štejejo več... lažnivec faušljivi...gremo Nole💪
Mariborrrrrrrrr
01. 11. 2023 08.45
+2
Vsi 3 so izjemni Roger rafa nolel,pa vendar mi je Novak Djokovic veliko bolj izjemn da ne govorim od cepljena naprej pa se marsikaj bi lahko našteli tak da rafa da te spomnimo kak si govoril ko je bil nole dejansko zaprt v Avstraliji ti pa predaval o varnem cepivo že nas leto si se žal poškodoval 🤔🤫in karma je prišla pa vendar vse dobro se vnaprej Novak pa je sigurno najboljši vseh časov
Fargo
31. 10. 2023 20.57
+4
Rafa se ne bo nikol sprijaznil, da bo Nole zapisan v zgodovini, kot najboljši vseh časov. Njegove izjave me spominjajo na basen, od Ezop-a, o lisici in kislem grozdju. Lisica je bila lačna in si je želela slastno grozdj, ki je viselo iz trte. Večkrat je skočila,a je bilo grozdje previsoko. Zagotovo je kislo, zato ni vredno vztrajat, si je dejala in lačna odšla.
bohinj je zakon
31. 10. 2023 19.02
+7
Nadal: nisem frustriran zaradi tega ker je Nole osvojil več GS. Jao, jao........ne se sprenevedat. Tudi zaradi tega si 1 leto že v bolniškem staležu. Zdaj pa nujno psihologu, da te spravi nazaj.......Če še misliš igrati.
boss2
31. 10. 2023 19.18
-4
Tudi Nolebo kmalu rabil psihologa,leta grejo,pridejo mlajši
bohinj je zakon
31. 10. 2023 19.41
+4
To je tudi res. Toda........še jih bo razbijal.
slayer2
31. 10. 2023 19.55
+3
Res je,tale Nadal je en navaden narcisoid!!!
MiLjBo
31. 10. 2023 18.36
+9
Nole je res izjemen človek in športnik, v vseh pogledih.
SlepiSlovenc
31. 10. 2023 18.03
-11
Oba sta slaba proti Rođerju Federeru. 😆
bokasana
31. 10. 2023 17.54
+11
Kralj Nole! Res je največji...v vseh pogledih.