Drugi športi

Đoković bo po dveh letih izgubil vodilno mesto, Medvedjev bo nova številka 1

, 24. 02. 2022 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Srb Novak Đoković je na turnirju v Dubaju izgubil dvoboj proti češkemu tekmecu Jiriju Veselyju in bo posledično prvič po dveh letih ostal brez številke 1 na lestvici ATP. Rus Danil Medvedjev bo tisti, ki bo zasedel njegovo mesto v ponedeljek, ko bo objavljena nova uradna lestvica.

Češki teniški igralec Jiri Vesely je na turnirju serije ATP 500 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih presenetil in v četrtfinalu izločil srbskega zvezdnika Novaka Đokovića. Slavil je s 6:4, 7:6 (4) in tako Rusu Danilu Medvedjevu omogočil, da bo v ponedeljek prvič v karieri zasedel prvo mesto na lestvici ATP. Srb je bil na prvem mestu od začetka februarja 2020, po dobrih dveh letih pa mora to mesto prepustiti tekmecu, ki je izgubil finale na zadnjem turnirju za grand slam, OP Avstralije.

Rus je pred začetkom tedna vedel, da bo postal številka ena, če osvoji turnir v Acapulcu v Mehiki, po porazu Đokovića v Dubaju pa je že jasno, da ima dovolj osvojenih točk za vrh jakostne lestvice. S tem bo postal prvi igralec zunaj velike četverice (Rafael Nadal, Roger Federer, Đoković, Andy Murray), ki se bo dokopal do številke ena po Američanu Andyju Roddicku leta 2004.

Đoković je moral danes priznati premoč 28-letnemu Čehu Veselyju, trenutno 123. igralcu na svetu. V prvem nizu je Vesely dvakrat odvzel servis Srbu, ki se je po izgonu iz Avstralije prvič letos pojavil na turnirju najvišjega ranga. Ob le enem breaku Beograjčana je bilo to dovolj za osvojitev prvega niza.

V drugem je Vesely prav tako vodil z breakom, serviral za zmago pri vodstvu s 5:4, a se je Đoković rešil. V podaljšani igri pa je Čeh le dosegel eno največjih zmag v karieri. V polfinalu se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Kanadčanom Denisom Shapovalovom in Litovcem Ričardasom Berankisom. Pred tem sta v polfinale napredovala tudi Rus Andrej Rubljov proti Američanu Mackenzieju McDonaldu ter Poljak Hubert Hurkacz, ki je ugnal Italijana Jannika Sinnerja.

Danil Medvedjev
Danil Medvedjev FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou