Drugi športi

Đoković po dveh letih nazaj v Melbournu: Počutim se odlično

Melbourne, 13. 01. 2023 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novak Đoković se je prvič po letu 2020 vrnil na osrednje teniško igrišče v Melbournu, kjer bo v prihodnjih dneh napadal svoj deseti naslov na OP Avstralije in skupno 22. na turnirjih velike četverice. Za ogrevanje je odigral ekshibicijsko tekmo z Nickom Kyrgiosom, za katero so organizatorji vseh 15 tisoč vstopnic prodali v manj kot uri. "Zelo čustven sem. Hvala vsem za takšen sprejem," je zbrano množico nagovoril srbski tenisač, ki je bil deležen glasnih ovacij.

Nick Kyrgios in Novak Đoković
Nick Kyrgios in Novak Đoković FOTO: AP

Prihod Novaka Đokovića v Avstralijo na začetku lanskega leta je poskrbel za eno največjih športnih sag zadnjega obdobja, saj mu oblasti tam spodaj zaradi necepljenosti niso dovolile nastopiti in so ga deportirale nazaj. Odtlej so se razmere glede epidemije koronavirusa umirile do te mere, da se je lahko srbski teniški as letos normalno vrnil v državo, kjer je leta 2008 osvojil svoj prvi grand slam. 

Dobro formo je potrdil z zmago na turnirju ATP 250 v Adelaidi, sedaj pa je po dveh letih prvič okusil podlago Rod Laver Arene, kjer bo 29. januarja veliki finale OP Avstralije, na katerem velja za nespornega favorita. "Zelo čustven in vesel sem. Hvala vsem za takšen sprejem. Počutim se odlično. Komaj sem čakal, da se vrnem sem," je 15-tisočglavo množico ob prihodu na stadion nagovoril 35-letnik iz Beograda. 

Đoković bo imel v Melbournu, kjer bo lovil svojo deseto zmago na OP Avstralije, priložnost, da se na vrhu večne lestvice dobljenih grand slamov izenači z Rafaelom Nadalom pri številki 22. V zadnjem obdobju se je sicer ubadal s težavami v zadnji stegenski mišici, a je navijače pomiril z besedami, da bolečin ne čuti več in se počuti v redu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogrevanje pred prvim grand slamom sezone je proti Nicku Kyrgiosu odigral dva ekshibicijska seta, ki pa sta osrednje prizorišče v  Melbournu napolnila do zadnjega kotička. "To je igrišče, na katerem sem doživel najlepše trenutke svoje kariere, zato je seveda poseben občutek, ko enkrat prideš nazaj," je še dodal Đoković, ki ga je na tribunah spremljalo tudi ogromno srbskih navijačev. 

Kyrgios bo v primeru zmage sklenil kariero

Zelo toplega sprejema je bil pričakovano deležen tudi domačin Kyrgios, ki je po tekmi potrdil svoje nedavne besede, da se bo v primeru zmage na enem od grand slamov upokojil. Pojasnil je, da bi po morebitnem slavju le stežka našel novo motivacijo kot ostali velešampioni. Zelo blizu premiernemu uspehu je bil Kyrgios lani na sveti travi v Wimbledonu, ko ga je v finalu ustavil prav Đoković. 27-letnik je takrat dobil prvi niz, nakar mu je bolj izkušen Đoković odgovoril s tremi zaporednimi. Dvoboj je sicer trajal več kot tri ure. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.