Drugi športi

Đoković po dveh mesecih samoizolacije spet v domovini

Beograd, 24. 05. 2020 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbski mediji poročajo, da se je najboljši teniški igralec na svetu na lestvici ATP Novak Đoković po dveh mesecih samoizolacije v mondenem španskem letoviškem mestu Marbella znova vrnil v domovino. Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v soboto že opravil trening v njegovem športnem centru na Dorćulu. Isti vir navaja, da bo Đoković v kratkem pripravil novinarsko konferenco in na njej razkril podrobnosti glede turnirjev, ki jih namerava v prihodnjem obdobju prirediti v Beogradu, Zadru, Banjaluki in nekje v Črni gori.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

Na vsakem turnirju bo nastopilo osem igralcev. V letošnji sezoni neporaženi Novak Đoković, ki je slavil tudi na letošnjem uvodnem turnirju za grand slam v avstralskem Melbournu, je med drugim k sodelovanju povabil Avstrijca Dominica Thiema in Bolgara Grigorja Dimitrova. Ta turneja se bo zaključila v Sarajevu z ekshibicijsko tekmo med prvim igralcem sveta in domačinom Damirjem Džumhurjem. Dvaintridesetletni Đoković je v času epidemije novega koronavirusa prek svoje fundacije bolnišnicam v domovini in tujini priskrbel izdatna denarna sredstva in potrebno zdravniško opremo v vrednosti prek dva milijona evrov.

Teniška sezona je bila prekinjena v prvi polovici marca, vodilne osebe ATP, WTA in ITF pa so sporočili, da se ne bo začela vsaj do 3. avgusta. Teniški igralci po svetu se sicer počasi vračajo na treninge ob upoštevanju zdravstvenih priporočil, odigrali so tudi nekaj ekshibicijskih dvobojev za zaprtimi vrati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BepaJoseph
24. 05. 2020 09.16
+4
Želel je organizirati turnir tudi v Sloveniji, pa je to pri nas zgleda pre komplicirano... spet smo zamudili priliko, da prvega na svetu vidimo igrati v Sloveniji...
BepaJoseph
24. 05. 2020 09.20
+5
Bo pa Teniška zveza Slovenije organizirala turnir kao 20.najboljših slovenskih igralcev, od katerih jih je v resnici samo ene 8 res najboljših, pa še dveh mladincev, od katerih eden ne spada niti med 15 najboljših mladih igralcev do 21... kr neki...
Kairos22
24. 05. 2020 08.26
+13
hotchilipoper
24. 05. 2020 09.19
+3
Žac
24. 05. 2020 09.55
+7
Srbi imajo radi svoje športnike. Tudi Slovenske,na ić. So njihove gore list.