Drugi športi

Đoković prek rojaka zanesljivo v osmino finala Wimbledona

Wimbledon, 01. 07. 2022 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
4

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je zanesljivo napredoval med 16 najboljših na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. V tretjem krogu je prvi nosilec brez težav premagal rojaka in 25. nosilca Miomirja Kecmanovića s 6:0, 6:3, 6:4. Petintridesetletnik je tako še korak bližje svojemu četrtemu zaporednemu in skupno sedmemu naslovu v Wimbledonu. V osmino finala je brez težav napredoval tudi peti nosilec Španec Carlos Alcaraz, presenetljivo pa je izpadla peta nosilka turnirja Grkinja Maria Sakari.

Tretji lopar sveta Novak Đoković je z zmago proti rojaku Miomirju Kecmanoviću svoj niz zmag na osrednjem igrišču v Wimbledonu (izvirno Centre Court op. a.) podaljšal na 35. To je bila že 330. zmaga Đokovića na turnirjih za grand slam. "Do zdaj je vse dobro," je dejal Srb, ki naskakuje svojo 21. lovoriko na turnirjih velike četverice. "Od sebe pričakujem visoke standarde. Vedno želim dvigniti raven in stvari se odvijajo dobro," je po zmagi dejal Đoković.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V naslednjem krogu se bo Srb pomeril z enim večjih presenečenj turnirja, Nizozemcem Timom van Rijthovenom, ki je danes s 6:4, 6:3, in 6:4 premagal 22. nosilca, Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. 25-letni Nizozemec, ki je za sodelovanje na turnirju prejel vabilo organizatorja, je v prejšnjem krogu v štirih nizih odpravil 15. nosilca, Američana Reillyja Opelko. V zadnjih treh sezonah se je van Rijthoven sicer spopadal s poškodbami in je letošnjo sezono začel izven najboljših 250 igralcev na lestvici ATP. Petindvajsetletnik ima sicer že od svojega 18. leta precej zdravstvenih težav in ima za seboj napornih sedem let.

Tim van Rijthoven
Tim van Rijthoven FOTO: AP

"Zelo sem vesel, da sem tukaj, kjer sem zdaj in upam, da bom tu še več let," je dejal van Rijthoven, ki je prejšnji mesec v domačem Hertogenboschu zmagal na travnatem turnirju, potem ko je v finalu premagal prvega igralca sveta, Rusa Danila Medvedjeva. Prav to mu je prineslo povabilo All Englad Cluba za nastop v Wimbledonu. Formo iz Hertogenboscha je prenesel tudi na sveto travo. Proti Basilašviliju je danes zbral 53 asov in Gruzijec mu je servis odvzel le trikrat. "Trava mi ustreza, ustreza moji igri," ki se bo tako v naslednjem krogu pomeril s prvim nosilcem turnirja. "Pred začetkom turnirja sem sanjal, da bi z njim igral," je o tem povedal 25-letnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi mladi Španec uspešen 

Tudi španski najstnik Carlos Alcaraz v tretjem krogu ni imel preveč težav. Peti nosilec je s 6:3, 6:1 in 6:2 premagal Nemca Oscarja Otteja. Tokrat je imel 19-letnik veliko manj težav, kot pa mu jih je v prvem krogu povzročal Ottejev rojak Jan-Lennard Struff in ga je Alcaraz premagal šele v petih nizih. "To je bila moja najboljša tekma na travi," je dejal Alcaraz, ki igra šele svoj tretji turnir na travnati podlagi. "Težko je igrati na travi, a Wimbledon daje posebno energijo. Vsako tekmo, vsak dan, ko igram na travi, poskušam postati boljši," je dodal Španec.

Alcaraz je lani prvič nastopil na sveti travi, izpadel pa je v drugem krogu. Tokrat se bo v osmini finala pomeril s svojim prijateljem, desetim nosilcem turnirja, Italijanom Jannikom Sinnerjem. Proti Sinnerju je danes izpadel Američan John Isner, ki pa je kljub temu postavil nov rekord števila asov na turnirjih ATP. Isner je v dvoboj krenil z zaostankom štirih asov za Hrvatom Ivom Karlovićem, ki jih je serviral 13.728.

Sedemintridesetletni velikan je v obračunu z Italijanom zbral 24 asov in tako postal novi rekorder. Isner je sicer tudi rekorder za najdaljši dvoboj v zgodovini, ko sta s Francozom Nicolasom Mahutom leta 2010 v Wimbledonu igrala 11 ur in pet minut.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ons Jabeur po pričakovanjih v osmino finala

Tretja nosilka turnirja Ons Jabeur se je brez večjih težav uvrstila v osmino finala tretjega grand slam turnirja sezone v Wimbledonu. V dobri uri je s 6:2 in 6:3 premagala Francozinjo Diane Parry. Tunizijka nadaljuje zelo hitre nastope v Wimbledonu. Tokrat je za zmago v tretjem krogu nad 19-letno Parryjevo potrebovala le 68 minut, kar pomeni, da je v treh krogih skupaj igrala le nekaj več kot tri ure. "To je bila dobra tekma. Težko je igrati proti mladim, nadarjenim igralkam, kot je ona. Vesela sem, da sem opravila v dveh nizih in upam, da nadaljujem na tak način," je po dvoboju dejala 27-letnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tem je brez večjih težav premagala Švedinjo Mirjam Bjorklund in Poljakinjo Katarzyno Kawa. Parryjeva, ki je tudi lani v Wimbledonu igrala v tretjem krogu, tokrat ni imela odgovora na hitro in dominanto igro Jabourjeve.

Nemške upe za dobro uvrstitev je ohranila 22-letna Jule Niemeier, ki še vedno izvrstno nastopa. Danes je znova poskrbela za manjše presenečenje in s 6:4, 3:6 in 6:3 premagala Ukrajinko Lesjo Curenko. Doslej je bil najboljši dosežek Nemke na turnirjih za grand slam uvrstitev v prvi krog, ki ga je dosegla letos v Parizu. Niemeierjeva je sicer že v drugem krogu Wimbledona premagala drugo nosilko turnirja, Estonko Anett Kontaveit, v naslednjem pa se bo pomerila z domačinko Heather Watson, ki je danes izločila Slovenko Kajo Juvan.

Presenetljiv izpad pete nosilke

Grkinja Maria Sakari je presenetljivo hitro zaključila s turnirjem na sveti travi. Premagala jo je 103. igralka sveta Nemka Tatjana Maria s 6:3 in 7:5. Sakarijeva je tako postala že šesta izmed prvih desetih nosilk, ki so izpadle v prvem tednu Wimbledona. Maria bo v osmini finala igrala proti Latvijki Jeleni Ostapenko. "Občutek je odličen. Prvič sem med zadnjih 16, tako da je to neverjetno," je dejala 34-letnica.

Tatjana Maria (levo) je premagala Mario Sakari (desno)
Tatjana Maria (levo) je premagala Mario Sakari (desno) FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

55bojan
02. 07. 2022 09.59
+2
Špica dvoboji prihajajo!Ali ima djoković zadosti uigranosti na travi ?igra servis -vole na mreži je dobitna kombinacija- a kdo je ta ,ki lahko to opravi ne glede na nasprotnika?wimbledon omogoča dober izkupiček za odlične serverje!
glavni Baja
02. 07. 2022 08.54
-4
idemo NOLE tebe brača 🇷🇸🇸🇮 vole 😀
fant33
01. 07. 2022 21.28
-1
Gladko Bo dobil za turnir…..
bohinj je zakon
01. 07. 2022 21.13
+1
Gremo Nole. Pust politiko.