Drugi športi

Đoković kljub podpori kolegov umaknil kandidaturo za svet igralcev ATP

Beograd, 22. 12. 2020 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
9

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na družbenih omrežjih sporočil, da je umaknil kandidaturo za članstvo v svetu igralcev ATP. Vsem igralcem, ki so ga imenovali, se je zahvalil za podporo in izpostavil, da mu to izvolitev preprečuje novo pravilo, ki namiguje na navzkrižje interesov z njegovim sindikatom teniških igralcev PTPA.

Novak Đoković je letos poleti skupaj s še nekaterimi teniškimi igralci ustanovil PTPA, novi sindikat profesionalnih teniških igralcev, ki deluje neodvisno od združenja igralcev ATP. To je povzročilo številne premike med teniškimi igralci in dodaten razdor znotraj moške teniške karavane.

Vseeno so 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam teniški kolegi nominirali za mesto v svetu igralcev ATP, a mu morebitno izvolitev na to funkcijo preprečuje pravilo, ki ga je ATP sprejela le nekaj dni po Srbovi nominaciji.

Pravilo pravi, da noben član novoustanovljenega PTPA ali katerega koli drugega združenja, za katerega ATP domneva, da z njim prihaja do navzkrižja interesov, ne sme biti izvoljen v svet igralcev ATP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kot veste, sem član PTPA, nedavno ustanovljenega združenja igralcev, ki v prvi vrsti ne želi biti v konfliktu z ATP. PTPA bi morali najprej organizirati, kar se tiče strategije in dolgoročne vizije, ker pa je ATP nedavno najavila, da ne želi sodelovati z drugimi združenji, je nejasno, kako bo v prihodnje ATP gledala na nas," je svojo odločitev dodatno obrazložil 33-letni Beograjčan.

V prihodnosti si želi napredka in več sodelovanja v tenisu, zavezal pa se je, da bo še naprej strastno branil interese svojih kolegov v teniški karavani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
22. 12. 2020 10.09
+5
Nole, pozabi na politiko. Melji jih na terenu, vsaj še 10 let.
GlavniModerator
22. 12. 2020 08.45
+4
bravo nole. Se ve, da tako kot se izkorisca moske igralce v tenisu ni nikjer na svetu, prakticno drzijo pokonci zenski tenis, ki ga noben ne gleda..
Zentrum
22. 12. 2020 09.16
+2
Ampak res, roko na srce, ženski tenis je živa beda.
masaker1975
22. 12. 2020 09.27
+1
Zaj, če vidva ne gledata rada ženskega tenisa, je to vajin problem. Je pa kar precej tistih, ki tudi ženski tenis radi pogledamo. Da pa moški tenis držijo gor le nekateri igralci, oz. peščica le teh, bi pa tudi lahko vedela.
09ZarMan10
22. 12. 2020 09.34
-1
...pa dobro, kaj ti resnično verjameš v vse to. Ženski tenis je prav tako zanimiv kot moški. Gledanost moškega tenisa in športa nasploh je pač povezana s podporo v družbi. Ker se nad športom v večini navdušujejo moški, je to pač tako. Pogledati dober ženski tenis je vsaj tako dobro, kot pogledati dober moški teniški match. Kdaj se boste ljudje otresli vseh predsodkov, ki jih vlečete za sabo in kdaj boste dojeli, da se moški in ženski šport med seboj nikakor ne moreta primerjati, ker imata drugačne zakonitosti!
Zentrum
22. 12. 2020 09.46
+2
"da se moški in ženski šport med seboj nikakor ne moreta primerjati, ker imata drugačne zakonitosti" ... ergo, ženski tenis je meni nezanimiv.
Mcmrtfg
22. 12. 2020 09.55
+2
GlavniModerator
22. 12. 2020 10.25
+2
haha zenski tenis je na nivoju srednjesolcov. Ce uzivas v zenskem tenisu, zakaj potem ne gledas tud srednejsolcev ki med sabo igrajo. Gledas ga zato, ker ti pac pravijo da ga moras gledat po kvaliteti, pa pac ni primerjave, ker so za 5 razredov uzadi, preberi si o dvoboju serene in enega 500ga igralca na svetu...
sloZebra
22. 12. 2020 10.43
+1
@GlavniModerator; No, da ravno nihče ne gleda ženskega tenisa vseeno ni res, konec koncev merijo gledanost in očitno je gledanost dovolj visoka, da sponzorji vlagajo denar. Je pa res, da glede zanimivosti ni primerljiv z moškim tenisom ampak ... podobno velja pri mnogih športih, poglej samo nogomet in košarko(WNBA).