Drugi športi

Đoković v Rimu še do 15. uvrstitve v četrtfinale, Nadal se je mučil

Rim, 13. 05. 2021 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Srbski zvezdnik Novak Đoković se je še petnajstič v karieri prebil v četrtfinale turnirja v Rimu, medtem ko je imel Španec Rafael Nadal veliko več težav. Španec je šele v podaljšani igri tretjega niza izločil Kanadčana Denisa Shapovalova, medtem ko je bil Đoković v dobri uri boljši od Nadalovega rojaka Alejandra Davidovicha.

Nadal (na fotografiji) med obračunom s Shapovalovom.
Nadal (na fotografiji) med obračunom s Shapovalovom. FOTO: AP

Petkratni osvajalec turnirja v Rimu in branilec zadnjega naslova, Srb Novak Đoković, se je še petnajstič v ravno toliko poskusih prebil v četrtfinale na peščenih igriščih Fora Italica. V osmini finala je bil njegov tekmec dobri prijatelj Alejandro Davidovich, toda španski igralec po rodu iz Malage ni našel recepta za razigranega Beograjčana, čeprav je slednji takoj zapravil igro na svoj začetni udarec. Odgovoril je silovito in po izenačenju na 2:2 je bilo v 70 minutah v nizih 6:2 in 6:1. Đoković bi drugi niz lahko dobil tudi s "kravato", a je Davidovichu uspelo rešiti nekaj ponosa. To je bila za Đokovića že 57. zmaga v italijanski prestolnici, njegov tekmec za preboj v polfinale pa bo Stefanos Cicipas.

"Ni bilo dobro, bilo je izvrstno!" je po dvoboju, ki ga je spremljalo tudi lepo število navijačev, povedal Đoković. "Tako kot vsi v karavani sem zelo pogrešal navijače. Oni so eden največjih razlogov, da še vedno igram. Lepo jih je bilo videti, da so se vrnili. Upam, da bom lahko na tem turnirju ostal še kakšen dan več in jih lahko vedno bolj izkusil. Gotovo so danes poskrbeli za odlične občutke na igrišču. Užival sem in veselim se naslednjega dvoboja," je dodal prvi nosilec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Grški zvezdnik Cicipas je razočaral organizatorje z zmago nad domačim favoritom Matteom Berrettinijem, ki je v prvem nizu izgubil šele v podaljšani igri, nato pa je Cicipas veliko bolj prepričljivo dokončal delo v drugem nizu, ko je bil izid 6:2. Še bolj dramatično je bilo v poznopopoldanskem spopadu med Rafaelom Nadalom in Denisom Shapovalovom. Slednji je dobil prvi niz s 6:3 in odločno začel tudi drugega (0:3), ki pa ga je nato dobil Nadal. Dvoboj je odločila šele podaljšana igra tretjega niza, v kateri je Nadal najprej rešil dve žogici za zmago, nato pa slavil končno zmago s 3:6, 6:4 in 7:6 (3) po skoraj treh urah in pol igre. To je bila za Nadala 16. zmaga v osmini finala rimskega turnirja oziroma 16. preboj v četrtfinale v italijanski prestolnici.

Prva nosilka turnirja in prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, je z dvakrat po 6:3 v nizih odpravila rusko tekmico Veroniko Kudermetovo. Mlada Američanka Cori "Coco" Gauff, ki je marca dopolnila šele 17 let, je s 7:5 in 6:3 izločila sedmo nosilko, Belorusinjo Arino Sabalenko.

Koronavirus pasica nova

Izidi, Rim, ATP (2.082.960 evrov):

- osmina finala:
Novak Đoković (Srb/1) ‒ Alejandro Davidovich (Špa) 6:2, 6:1;
Stefanos Cicipas (Grč/5) ‒ Matteo Berrettini (Ita/9) 7:6 (3), 6:2;
Reilly Opelka (ZDA) ‒ Aslan Karacev (Rus) 7:6 (6), 6:4;
Rafael Nadal (Špa) ‒ Denis Shapovalov (Kan) 3:6, 6:4, 7:6 (3);
Federico Delbonis (Arg) ‒ Felix Auger-Aliasime (Kan) 7:6 (3), 6:1;

WTA (1.511.375 evrov):

- osmina finala:
Ashleigh Barty (Avs/1) ‒ Veronika Kudermetova (Rus) 6:3, 6:3;
Cori Gauff (ZDA) ‒ Arina Sabalenka (Blr/7) 7:5, 6:3;
Petra Martić (Hrv) ‒ Nadia Podoroska (Arg) 3:6, 6:1, 6:2;
Jessica Pegula (ZDA) ‒ Jekaterina Aleksandrova (Rus) 6:2, 6:4;
Iga Swiatek (Pol/15) ‒ Barbora Krejčikova (Češ) 3:6, 7:6 (5), 7:5;
Karolina Pliškova (Češ/9) ‒ Vera Zvonarjova (Rus) 7:5, 6:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BellaCiao
14. 05. 2021 09.01
Ajde Nole, da postaneš največji v vseh kategorijah...vse skupaj pa je le trening za Roland Garros :)
Iniesta
13. 05. 2021 18.31
Stefanos je trenutno top igralec na pesku ... Nole ga bo tezko premagal ...