Drugi športi

Đoković z zmago v polfinale, kjer ga čaka Thiem

London, 20. 11. 2020 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v ključnem obračunu za preboj v zaključne boje zaključnega mastersa v Londonu v skupini A ugnal Nemca Alexandra Zvereva (6:3, 7:6) in se tako prebil v polfinale, kjer se bo pomeril z zmagovalcem skupine B Dominicom Thiemom. V večernem obračunu je Daniil Medvedjev ugnal Diega Schwartzmana (6:3, 6:3).

Novak Đoković je za zmago potreboval uro in 38 minut. V prvem nizu mu je uvodni brejk uspel že v drugi igri, nato pa je vodstvo hitro potrdil na 3:0. Vodstva v prvem nizu ni več izpustil iz rok ter ga tako varno pripeljal pod streho z izidom 6:3.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

Drugi niz je bil bistveno bolj izenačen kot prvi, saj je Alexander Zverev močno dvignil svojo raven igre. V četrti igri je imel tudi brejk žogico na Srbov servis, toda ni je uspel izkoristiti. Nobenemu od igralcu do konca niza ni uspelo odvzeti servis nasprotnika, tako da je zmagovalca odločila podaljšana igra. To je bolje pričel Zverev, ki je povedel z 2:0, a je nato Nole dvignil raven igre in na koncu suvereno slavil s 7:4, kar je pomenilo, da je z zmago z 2:0 v nizih slavil napredovanje v polfinale. Tam se bo pomeril z zmagovalcem skupine B, Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Medvedjev ostaja brez poraza
V večernem obračunu je ruski teniški igralec Daniil Medvedjev ugnal Argentinca Diega Schwartzmana, in sicer z izidom 6:3, 6:3. Medvedjev tako ostaja še edini neporaženi tekmovalec zaključnega mastersa, za Argentinca pa je to bil še tretji zaporedni poraz na zanj prvem zaključnem mastersu.

Izid:
Novak Đoković (Srb) - Alexander Zverev (Nem) 6:3, 7:6 (4)

Daniil Medvedjev (Rus) - Diego Schwartzman 6:3, 6:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thecar
20. 11. 2020 17.03
+3