Drugi športi

Đoković že trenira, pod vprašajem je nastop v New Yorku

Beograd, 08. 07. 2020 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilni teniški igralec na ATP lestvici Novak Đoković se je vrnil k treningom po premoru, ko je bil v karanteni zaradi okužbe s koronavirusom. Srbski igralec je še vedno na udaru kritik, sam pa pravi, da gre za lov na čarovnice. Kot pravi, bo nastopil na OP Francije v Roland Garrosu, igranje na OP Zda v New Yorku pa je trenutno še pod vprašajem.

Novak Đoković je včeraj v svojem teniškem centru v Beogradu opravil prvi trening, potem ko je okreval po okužbi z novim koronavirusom, kar je objavil tudi na svoji strani. Srbski igralec se je okužil na teniški turneji Adria Tour v Zadru in takrat se je okužilo še nekaj drugih tenisačev in članov spremljevalnih ekip. Celotna turneja se je nato predčasno zaključila, kot glavni organizator dobrodelne turneje pa je bil Đoković deležen številnih kritik. 

Po tem zadnjem dvoboju v Zadru ni več stopil na igrišče, sedaj pa je znova začel s treningi, saj so bili testi negativni, tako da se lahko zavzeto pripravlja na nadaljevanje sezone po dolgem premoru zaradi pandemije koronavirusa. "V zadnjem času vidim samo kritike, mnoge so zlonamerne. Kot kaže, je za tem še kaj več od golih kritik, kot da obstaja nek namen, kot da je to lov na čarovnice. Kot da mora nekdo pasti, neka osebnost, neko veliko ime, ki bo glavni krivec za vse," je za Sportski Žurnal dejal Đoković.

Za teniške igralce bo sicer kar težko uskladiti seznam nastopov, saj se veliko turnirjev terminsko pokriva, poleg tega se bodo morali odločiti, ali bodo raje več nastopali na trdi podlagi ali na pesku. Najbolj je trenutno negotova situacija glede turnirja za grand slam v New Yorku in potovanja v Ameriko. "Več bo znano po 15. juliju, ko mora ATP dokončno postaviti urnik turnirjev. Do takrat se bo vedelo, kako je s potovanjem v ZDA, da bomo vedeli, ali gremo tja ali ne. Iskreno rečeno sedaj ne vem, kaj bo, tudi trenutna situacija ne gre organizatorjem US Opna na roko, število obolelih raste, predvsem v New Yorku. Nisem prepričan, da bom igral tam, v septembru planiram nastope v Madridu, Rimu in Roland Garrosu," je še dejal številka 1 svetovnega tenisa.  Turnir v New Yorku je na sporedu od 31. avgusta do 13. septembra, v drugi polovici septembra pa je takoj na sporedu že pariški turnir.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tom74
08. 07. 2020 13.24
+9
Ma najbolj, da se preseli z balkana, da bo imel mir, res se mu ni treba ukvarjat z .....Ko hočeš biti dober, pa ti spodrsne in vsi ploskajo, pa nisem njegov fan.
masaker1975
08. 07. 2020 13.52
+3
Saj pa sam sebi dela probleme. Če pa ne sam, pa foter.
Nobody75
08. 07. 2020 13.04
-2
Bleferju denar ne smrdi. Jaz mislim da bo nared že za US Open haha.
Dany75
08. 07. 2020 13.01
+7
a res?? ja kak te..ce je pa bil pozitiven..a ni kao ono full nevarna ta korona?? 😩😷 pa nekam hitro se je vrno... jaoooo..kak nas fopajo....
Nobody75
08. 07. 2020 13.19
+0
Verjetno je imel tisto blago obliko, ki leti po zraku po diskačih na razdalji 10 metrov.