Drugi športi

Đoković: Žal mi je, a so stvari, na katere nimam vpliva

Pariz, 28. 09. 2020 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je že na uvodu Roland Garrosa doživel prvo večjo nevšečnost, potem ko mu je predstavnik organizatorja turnirja skrajšal druženje s novinarji zaradi odgovora na vprašanje o koronavirusu. "Na te stvari enostavno nimam vpliva. Na meni je, da igram dobro, in v primeru, da bom pozitiven na testiranju za covid-19, bom to sprejel brez kakršnih koli težav," je med drugim dejal najboljši teniški igralec na svetu.

"Če na to stvar (koronavirus, op. p.) gledate kot na stres, potem je to stres. V nasprotnem primeru se od tega distancirate ter svoj čas in trud vložite v tisto, po kar ste prišli v Pariz. Moj cilj je jasen: želim se boriti za končno zmago," je na druženju s predstavniki 'sedme sile' poudaril Novak Đoković, ki se je moral zadovoljiti le z dvema novinarskima vprašanjema.

Ko je namreč beseda stekla o možnosti, da bi bil Đokovićev test na covid-19 pozitiven, je predstavnik organizatorja brez slabe vesti prekinil novinarsko konferenco, kar je najboljšega teniškega igralca na svetu vidno presenetilo. "So stvari, na katere preprosto nimam vpliva. Res je škoda, da so bili nekateri dobri igralci izločeni iz glavnega dela turnirja in že prej iz kvalifikacij zaradi prvotno 'lažnega' pozitivnega testa na koronavirus. Strinjam se, da se igralca, ki je bil dvakrat pozitiven na testiranju, odstrani s turnirja, toda vse skupaj je nedorečeno in frustrirajoče. Čeprav se zavedam, da tudi organizatorjem ni lahko z vsemi temi omejitvami in predpisi," je bil kot vedno neposreden Đoković, ki si želi prvič po letu 2016 vnovič osvojiti Roland Garros.

Novak Đoković bo storil vse, da se prvič po letu 2016 znova razveseli zmage na OP Francije.
Novak Đoković bo storil vse, da se prvič po letu 2016 znova razveseli zmage na OP Francije. FOTO: AP

"Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvijalo. Ko ujamete pravi ritem, je veliko lažje. A v tako ostri konkurenci je težko karkoli napovedati. Upam, da se mi bo tokrat izšlo," je še pristavil Novak Đoković.       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivanv
29. 09. 2020 10.27
+0
Spet bi Noleta želeli deskreditirat in nagnat z turnirja. Sramota za vodilne v tenisu, ki ne urgirajo in naredijo red v organizaciji, ki je itak glede na obnašanje mafijsko združenje.
Ježešna
29. 09. 2020 09.32
+2
Đoko nebo nč fasu, on je king.
dark horse
28. 09. 2020 21.20
-4
Kaj pa pomeni beseda ležnega?? Spet pop tv pogruntavščina 😂😂😂