Drugi športi

Dolenec: Še ničesar nismo naredili

Göteborg, 15. 01. 2020 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši so z odliko zaključili prvi del evropskega prvenstva. V skupini F niso oddali nobene točke, kar se je zgodilo prvič po letu 2006, ko je sklepni turnir gostila ravno Švica. Letos so po uvodni zmagi nad Poljaki s 26:23 nato premagali ene najresnejših kandidatov za odličje iz Švedske z 21:19, za slovo od drugega največjega švedskega mesta pa na kolena položili še Švicarje. Drugi del EP bodo začeli z dvema točkama na kontu.

Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman
Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman FOTO: Damjan Žibert
Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomira Vranješa se bodo v drugem delu Eura v Malmöju tako pomerili z Norvežani, Portugalci in Islandci, četrto ime pa bo znano po sredinih tekmah zadnjega kroga skupine E.
Z uvrstitvijo v Malmö so že izpolnili prvi cilj, drugi pa je šele pred njimi. Preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu je največja želja slovenskih rokometašev. Med 17. in 19. aprilom jih bodo gostili Francozi, ki so senzacionalno izpadli po prvem delu tekmovanja, Norvežani in Nemci, v primeru zmagoslavja Norvežanov ali Nemcev pa Hrvati.

V igri sta ostali Madžarska ter Danska. Ravno najboljši ekipi iz omenjene skupine (Islandija, Madžarska, Danska) bosta prvi tekmici Slovencev v drugem delu. Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bodo v naslednjih dneh v rojstnem kraju "Ibrakadabre" skušali poleteti v rokometne višave, ob ponovitvah predstav iz Göteborga se zdi zelo blizu tudi Stockholm, prizorišče najbolj prestižnih tekem na letošnjem prvenstvu stare celine. Z uvrstitvijo v Malmö so že izpolnili prvi cilj, drugi pa je šele pred njimi. Preboj na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu je največja želja slovenskih rokometašev. Med 17. in 19. aprilom jih bodo gostili Francozi, ki so senzacionalno izpadli po prvem delu tekmovanja, Norvežani in Nemci, v primeru zmagoslavja Norvežanov ali Nemcev pa Hrvati.

Slovensko strokovno in operativno vodstvo na "kupu" ...
Slovensko strokovno in operativno vodstvo na "kupu" ... FOTO: Damjan Žibert
Po odličnih slovenskih predstavah v Göteborgu in nekoliko presenetljivih razpletih dvobojev v Trondheimu in Malmöju, ki se križata s slovensko skupino F, so nekateri strokovnjaki slovenske rokometaše uvrstili celo med najresnejše kandidate za odličja, a se s tem selektor Ljubomir Vranješ ne strinja.
Na Švedskem ni nihče pričakoval slovenske rokometne "eksplozije". Še poldrugi mesec pred začetkom turnirja je vodstvo RZS iskalo naslednika za Črnogorca Veselina Vujovića, 17. decembra pa je na njegovo mesto postavilo Vranješa, tudi predsednik Zveze Franjo Bobinac zaradi vseh peripetij ni več govoril o "popolni mobilizaciji".

"Slovenija ni favorit, že zaradi svojih tekmecev v drugem delu tekmovanja to ne more biti. A kot sem že pred časom dejal, Slovenija lahko premaga vsako reprezentanco. To bomo skušali narediti že na naši prvi tekmi v Malmöju, ne glede na nasprotnika," je dejal Vranješ. "Izjemno zadovoljen sem z opravljenim delom v Göteborgu. Dosegli smo tri zmage, ob tem igramo zelo dober rokomet. Predvsem to velja za obrambo, a tudi napad ni tako slab. V Malmö odhajamo zelo samozavestni in polni pričakovanj," je dodal Vranješ in poudaril, da je v ekipi od njegovega prvega dne na mestu selektorja prisotna prava kemija v slačilnici in izven nje. Slovenski rokometaši bodo obračune v Malmöju, ki bodo na sporedu med 17. in 22. januarjem, pričeli z dvema točkama. Enako izhodišče ima Norveška, Portugalska in Švedska pa drugi del pričenjata brez točk.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOdOvce
15. 01. 2020 14.26
+0
Po mojem se nas v zadnjem času bojijo v vseh športih, samo ko vidijo Slovenija jim pade tema na oči xD No, razn fuzbal, tam še bomo malo čakali...ali pa sploh ne dočakali kaj več :)
Žac
15. 01. 2020 14.36
-3
dragan krstic
15. 01. 2020 17.30
-1
V košarki se nas bojijo Avstrijci in Liechtenstein.
Pepe Bolcev
15. 01. 2020 13.46
-6
Za medije znajo bit vedno na tleh... res je. Se vedno niso nic naredili. Vse jih se caka.... tudi trenerja, ki sploh ne ve kdo v ekipi najmocneje sutne..
boris c
15. 01. 2020 12.46
+18
Lepo, da so na realnih tleh. Če pogledaš hrvaške portale imajo sami sebe že najman v polfinalu.
Žac
15. 01. 2020 13.04
-10
Malo sam si vzel časa in sam poguglal po Hrvaških portalih. Večernji,Sportske N.,Jutarnji list in še nekatere lokalne. Nikjer nisem to zasledil. Ne brundaj neki brez veze,daj povej kje si to prebral? A to da se vidijo Španci že finalu,Norvežani tudi,Nemci so že prvaki,nisi videl,ali kaj? Spelji se ti in podobni enkrat z te Hrvaške. Če jo že imaš v lampah,po tem ne laži.
?lan666
15. 01. 2020 12.27
-13
sej tud ne boste
KakovostenSmeh
15. 01. 2020 12.39
+12
drimtim
15. 01. 2020 12.41
+4
?lan666
15. 01. 2020 13.36
-5