Drugi športi

Dolenec: Zadovoljili se bomo le z osvojitvijo Lige prvakov

Celje, 24. 02. 2020 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.F.
Komentarji
1

Slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec je bil najboljši strelec Barcelone na gostovanju v celjskem Zlatorogu. Škofjeločan je v izčrpnem pogovoru z novinarjem 24UR Maticem Flajšmanom poudaril, da je "obsesija" katalonskega rokometnega velikana v tej sezoni osvojitev Lige prvakov.

Jure Dolenec in Blaž Janc bosta od naslednje sezone soigralca pri Barceloni.
Jure Dolenec in Blaž Janc bosta od naslednje sezone soigralca pri Barceloni. FOTO: Damjan Žibert
Gostovanje imenitne španske zasedbe je do zadnjega kotička napolnilo Zlatorog, obračun enega glavnih pretendentov za končno zmago v ligi prvakov iz Barcelone ter nekdanjega velikana evropskih rokometnih igrišč in zmagovalca najbolj prestižnega klubskega tekmovanja na stari celini iz leta 2004 iz Celja pa se je končal s pričakovanim zmagoslavjem zasedbe s Pirenejskega polotoka.
Barcelona si je po zmagi v mestu grofov dokončno zagotovila prvo mesto v elitni skupini A in neposreden preboj v četrtfinale, celjska ekipa pa ima kljub desetemu porazu na veliki sceni še vedno lepe možnosti, da se prebije v osmino finala.
Mednarodno izkušeni in z vsemi žavbami namazani rokometni velemojstri iz Barcelone, kjer že tretjo sezono igra slovenski reprezentant Jure Dolenec, poleti pa bo dres blaugrane oblekel tudi Blaž Janc, so le v uvodnih minutah tekme Lige prvakov v celjskem Zlatorogu domačinom dovolili, da so zraven. Potem pa je katalonski stroj, ki ima zelo širok igralski kader, začel mleti in pivovarjem ni bilo pomoči. Kljub visokemu porazu je član Barce Jure Dolenec gostitelje pohvalil za dobro igro, zahvalil pa se je tudi navijačem za topel sprejem. "Za nami je super tekma, ki nam prinaša prvo mesto v skupini. To je bil naš cilj in se je videlo od prve do zadnje minute. Čestital bi tudi Celju, ki si ni zaslužilo tako visokega poraza. Igrajo zelo dobro in razlika ne kaže prave slike. Užival sem igrati tukaj, nikdar nisem igral v Celju, a doživel sem izjemen sprejem, za kar se res zahvaljujem in upam, da bomo tudi z reprezentanco tukaj igrali pred tako polnimi tribunami in takim vzdušjem," je za klubsko uradno spletno stran povedal prvi strelec tekme Jure Dolenec, ki je v pogovoru z novinarjem 24UR Maticem Flajšmanom priznal, da se bo katalonski gigant zadovoljil le z osvojitvijo laskave lovorike v Ligi prvakov.

Jure Dolenec je prepričan, da bo Slovenija na olimpijskih kvalifikacijah prava ...
Jure Dolenec je prepričan, da bo Slovenija na olimpijskih kvalifikacijah prava ... FOTO: Damjan Žibert

"V Španiji serijsko osvajamo lovorike, osvojili smo tudi klubsko prvenstvo, toda manjka nam Liga prvakov, ki jo neuspešno lovimo že kar nekaj let. Težko bo, veliko je ekip, ki lahko upravičeno računajo na laskavo trofejo in kot vedno bo odločala dnevna forma na zaključnem turnirju. Verjamemo pa, da je končno prišel naš trenutek," je še dejal izkušeni 31-letni Škofjeločan, ki se je s Katalonci po zmagi v Zlatorogu razveselil potrditve prvega mesta v skupini, s tem pa se je Barca neposredno uvrstila v četrtfinalne boje. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User416781
24. 02. 2020 12.38
+2
"...V Španiji serijsko osvajamo lovorike, osvojili smo tudi klubsko prvenstvo...", naslov, zadovoljili se bomo LE z ligo prvakov...? Nekaj ne štima s to besedico LE...