Drugi športi

Domačin Leclerc izkoristil poznavanje steze in osvojil 'pole' v Monaku

Monte Carlo, 22. 05. 2021 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Domačin Charles Leclerc (Ferrari) je bil kljub nesreči ob koncu kvalifikacij najhitrejši pred dirko za veliko nagrado Monaka v formuli 1. S časom 1:10,346 je bil dve desetinki hitrejši od Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull) in Finca Valtterija Bottasa (Mercedes). Svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil šele sedmi.

Max Verstappen je bil tik pred koncem sobotnega sporeda na poti do najhitrejšega časa, a se je dva ovinka pred koncem zadnjega hitrega kroga zaletel prav Leclerc in 18 sekund pred zaključkom zadnjega dela kvalifikacij poskrbel za rdečo zastavo.

Monačan bo na dirki lovil tretjo zmago, prišel pa je do osmega najboljšega startnega položaja v karieri. To je sicer 229. "pole position" za Ferrari, a prvi po VN Mehike ob koncu sezone 2019.

Charles Leclerc
Charles Leclerc FOTO: AP

V kvalifikacijah so se od četrtega do desetega mesta zvrstili Carlos Sainz (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Hamilton, Sebastian Vettel (Aston Martin), Sergio Perez (Red Bull) in Antonio Giovinazzi.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso (Alpine) se ob vrnitvi na ulično stezo ni najbolje znašel, dirko bo začel šele kot 17. V svojih prvih kvalifikacijah v Monte Carlu pa ni nastopil Mick Schumacher (Haas), ki je na tretjem prostem treningu trčil ob ogrado in preveč poškodoval dirkalnik.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dado57
22. 05. 2021 20.59
F1 zadnjih nekaj let,Hamilton.Botas pa spet hamilton.....sem že omenil Hamiltona? Aja pa mercedes takoj nato mercedes .pa zopet ista značka. To je kot bi gledal superligo. Pa kdo to še gleda?
bruzor
22. 05. 2021 16.36
+5
Končno tudi od Ferrarija nekaj... Hamilton in Mercedes sta "ubila" zanimivost F1. Upam da bo Leclerc zmagal jutri, tudi Verstapnu privoščim dober rezultat, vse da se razbije ta obupna monotonija.
Covidus
22. 05. 2021 18.41
+1
Če mu ne bodo menjali menjalnika in bo startall 6