Drugi športi

Drugi trening smukačic v Lake Louisu odpovedan

Lake Louise, Beaver Creek, 04. 12. 2019 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Drugi trening smuka za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu je bil zaradi slabega vremena in novozapadlega snega na progi odpovedan. Organizatorji upajo, da bodo trening lahko opravili v četrtek.

Ilka Štuhec (na fotografiji) se tudi letos vrača po težki poškodbi.
Ilka Štuhec (na fotografiji) se tudi letos vrača po težki poškodbi. FOTO: Damjan Žibert

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na prvem treningu, ki ga je prestavljal snežni metež, dosegla 15. čas. Najhitrejši sta bili skupaj Norvežanka Kajsa Vickhoff Lee in Američanka Alice McKennis, tretji čas je dosegla še ena Američanka Mikaela Shiffrin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štuhčeva, dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku, ki se vrača po februarski poškodbi, je bila edina Slovenka na startu.

Siegle najhitrejši na treningu v Beaver Creeku
Američan Ryan Cochran Siegle je bil najhitrejši na prvem treningu smuka v domačem Beaver Creeku. Drugi je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde (+0,24 sekunde), tretji pa Avstrijec Matthias Mayer (+0,30), ki je dan prej grdo padel, a ga je zdravniška ekipa avstrijske ekipe pripravila za nastop. Izmed Slovencev je bil na 30. mestu najboljši Martin Čater (+1,91). Na 50. mestu je končal Klemen Kosi (+2,62), na 52. Miha Hrobat (+2,76), Boštjan Kline pa je bil 55. (+3,34).

Dvakratni olimpijski prvak in zmagovalec uvodnega superveleslaloma sezone Mayer je na torkovem treningu grdo padel. Takoj nato sta ga v svoje roke vzeli zdravniška in fizioterapevtska služba ekipe in po celodnevni terapiji je bil že nared za nastop.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 12. 2019 21.03
+2
Kumaj cakam na vikend