Drugi športi

Đoković brez večjih težav prek Millmana v polfinale US Opna

New York, 06. 09. 2018 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je zadnji polfinalist odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, potem ko je brez večjih težav, po malo manj kot treh urah s 6 : 3, 6 : 4 in 6 : 4 ugnal 55. igralca sveta, Avstralca Johna Millmana. V polfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, 21. nosilcem.

V prvem četrtfinalu sta se v ponovitvi finala iz leta 2014 pomerila Japonec Kei Nishikori in Hrvat Marin Čilić. Takrat je zmago slavil sedmi igralec sveta, tokrat pa je Japonec z 2 : 6, 6 : 4, 7 : 6 (5), 4 : 6, 6 : 4 po malo več kot štirih urah igre izločil Čilića.

Preostala polfinalista sta številka 1 na svetu Španec Rafael Nadal in tretji igralec sveta, Argentinec Juan Marton del Potro.

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je brez večjih težav ugnal prijetno presenečenje turnirja v New Yorku Avstralca Johna Millmana in se prebil v polfinale letošnjega US Opna.
Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je brez večjih težav ugnal prijetno presenečenje turnirja v New Yorku Avstralca Johna Millmana in se prebil v polfinale letošnjega US Opna. FOTO: AP

Keysova na veselje domačega občinstva z zadnjo polfinalno vozovnico
Madison Keys, 14. nosilka teniškega odprtega prvenstva ZDA in lanska finalistka, je kot zadnja dopolnila polfinale v New Yorku v ženski konkurenci. Američanka je s 6 : 4 in 6 : 3 premagala 24. igralko s svetovne lestvice, Španko Carlo Navarro. Že pred tem si je nastop v polfinalu, svoj prvi na turnirjih velike četverice v karieri, priigrala Japonka Naomi Osaka.

23-letna Keysova se bo za vstop v finale torej pomerila z 20-letno Osako, ki je dvakrat s po 6 : 1 ugnala ukrajinsko tekmico Lesjo Curenko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polfinalu bosta nastopili zmagovalka 24 turnirjev za veliki slam, Američanka Serena Williams, ter Latvijka Anastasija Sevastova, ki se je prav tako pri 28 letih prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja za grand slam.

Odprto prvenstvo ZDA, izidi:
- moški, četrtfinale:
Kei Nishikori (Jap/21) - Marin Čilić (Hrv/7) 2 : 6, 6 : 4, 7 : 6 (5), 4 : 6, 6 : 4

Novak Đoković (Srb/6) - John Millman (Avs) 6 : 3, 6 : 4, 6 : 4

- ženske, četrtfinale:
Madison Keys (ZDA/14) - Carla Suarez Navarro (Špa/30) 6 : 4, 6 : 3

Naomi Osaka (Jap/20) - Lesja Curenko (Ukr) 6 : 1, 6 : 1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
06. 09. 2018 12.40
-1
vsi neki pišete o tenisu a k je treba prenos zrihtat pa ga ni nikjer glej na eurosportu res poden