Drugi športi

Đoković in Nadal ekspresno v četrtfinale Monte Carla

Monte Carlo, 18. 04. 2019 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je uvrstil v četrtfinale peščenega mastersa v Monte Carlu, potem ko je v osmini finala premagal 21-letnega ameriškega predstavnika Taylorja Fritza. Za zmago s 6:3 in 6:0 je potreboval le dobro uro. Brez večjih težav je slavil tudi Rafael Nadal.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je imel zaradi kar močnega vetra nekaj težav na začetku obračuna, ko je Taylor Fritz še držal stik s Srbom (2:2). V peti igri prvega niza pa je Novaku uspel prvi (od mnogih) odvzemom servisa, prednosti pa ni več izpustil iz rok in kljub izgubljenemu začetnemu udarcu v osmi igri je suvereno osvojil prvi niz (6:3). V drugem je prestavil še v prestavo više in hitro povedel s 5:0. Američan je še imel priložnost, da se vpiše na rezultatsko tabelo v drugem nizu, a je Srb ekspresno zaključil obračun s kravato (6:0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez večjih težav je napredoval tudi Rafael Nadal, ki je s 6:4 in 6:1 izločil Bolgara Grigorja Dimitrova. V prvem nizu je imel Španec precej dela, potem ko je zapravil vodstvo z brejkom (4:2), a mu je nato uspel nov odvzem servisa v ključni, deseti igri prvega niza. V drugem je imel favorizirani Španec, sicer kralj peščenih podlag, precej lažje delo, saj je Bolgaru oddal vsega eno igro.

V prvem četrtkovem obračunu na osrednjem igrišču je manjše presenečenje pripravil ruski predstavnik Danil Medvedjev, ki je izločil šestega nosilca turnirja, 20-letnega Grka Stefanosa Tsitsipasa. Obračun je bil precej bolj izenačen kot spopad Đokovića in Fritza, na koncu pa je Rus slavil s 6:2, 1:6 in 6:4. Prav Medvedjev bo nasprotnik Đokovića v četrtfinalu. 

Izidi:
Novak Đoković (Srb/1) - Taylor Fritz (ZDA) 6:3, 6:0

Danil Medvedjev (Rus/10) - Stefanos Tsitsipas (Grk/6) 6:2, 1:6,  6:4

Gudio Pella (Arg) - Marco Cecchinato (Ita/11) 6:4, 4:6, 6:4

Rafael Nadal (Špa/2) - Grigor Dimitrov (Bol) 6:4, 6:1 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
18. 04. 2019 19.14
-4
Bravo noleeeeeee