Drugi športi

'Nole' s stricem Goranom na pomoč pravoslavcem iz Nice

Nica, 04. 04. 2019 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po smrti lastnice zemljišča, na katerem v Nici že več kot 50 let stoji pravoslavna kapela, so se nasledniki odločili za njegovo prodajo, novica o "deložaciji" pravoslavnih vernikov pa je dosegla tudi največjega srbskega teniškega igralca vseh časov Novaka Đokovića.

V Nici so hvaležni za pomoč enega najboljših teniških igralcev vseh časov.
V Nici so hvaležni za pomoč enega najboljših teniških igralcev vseh časov. FOTO: AP

Ni skrivnost, da je Beograjčan Novak Đoković predan vernik, tudi zato se ga je še toliko bolj dotaknila novica iz bližnje Nice. V Monte Carlu živeči srbski teniški igralec je namreč prek predsednika pravoslavne skupnosti Nice, Bertranda Buissona, izvedel, da znani kapelici grozi "deložacija", potem ko je smrt lastnice zemljišča privedla do razdelitve zapuščine, nasledniki pa so se odločili za prodajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kapela Marijinega vnebovzetja je zbirališče pravoslavnih vernikov že več kot 50 let, vsaj enkrat naj bi ga s sinom Stefanom obiskal tudi Đoković, ki je sicer s stricem Goranom, častnim veleposlanikom Srbije v Monaku, zadnjih nekaj let reden gost. Gre za majhen prostor, molilnico, ki se nahaja v kleti stare palače v pristaniškem delu mesta.

"Sporočila sta nam, da bi rada pomagala, kmalu pa bomo videli, na kakšen način bo to mogoče," je dejal Buisson. To ni prvič, da Đoković pomaga pravoslavni cerkvi, tako je bilo tudi v primeru samostana Gračanica na Kosovu in samostana Hilandar na gori Athos v Grčiji. Tudi zaradi tovrstnih potez so 31-letnemu Beograjčanu že leta 2011 podelili medaljo reda Svetega Save prve stopnje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.