Drugi športi

Đoković suvereno začel zaključni turnir v Londonu, Thiem presenetil Federerja

London, 10. 11. 2019 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški igralec Novak Đoković je odlično začel zaključni turnir sezone v Londonu. V skupini Björna Borga je s 6:2 in 6:1 premagal Italijana Mattea Berretinija. Dvoboj je trajal vsega uro in štiri minute. V večernem obračunu je Avstrijec Dominic Thiem premagal 38-letnega švicarskega maestra Rogerja Federerja z dvakrat po 7:5.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

Vsak igralec bo v skupini odigral po tri dvoboje, najboljša dva iz vsake skupine pa bosta napredovala v polfinale. Zaključni turnir bo dal odgovor, kateri igralec bo na koncu sezone zasedel prvo mesto na lestvici ATP. Trenutno ima vodilni Rafael Nadal 640 točk prednosti pred Novakom Đokovićem. Vsaka zmaga v skupini je vredna 200 točk, v polfinalu 400 točk, v finalu pa 500.

Đoković v Londonu, kjer se, kot sam pravi, zelo dobro počuti, ni imel težav na uvodnem obračunu z najnižjepostavljenim igralcem, Italijanom Matteom Berrettinijem. Mladi Italijan, ki slovi po dobrem začetnem udarcu, v daljših izmenjavah ni uspel konkurirati Srbu, potem ko je ta odlično bral njegove servise. V prvem nizu je uspel držati stik z Noletom do izida 2:2, nato pa je Đoković dobil kar naslednjih osem iger, s čimer je hitro povedel s 6:2 in 4:0, kar je pomenilo, da je dvoboj že odločen - zanimivo, Berrrettini je edino igro v drugem nizu osvojil na začetni udarec Srba, medtem ko sam ni uspel zadržati svojega servisa. 

Thiem presenetil Federerja
V večernem obračunu je Avstrijec Dominic Thiem premagal 38-letnega švicarskega maestra Rogerja Federerja z dvakrat po 7:5. Dvoboj je trajal uro in 40 minut, Thiem pa je obakrat niz sebi v prid obrnil v samem zaključku, ko je uspel odvzeti servis Švicarju, sicer tretjemu igralcu sveta.

Izid, 1. krog (skupina Bjorn Börg):
Novak Đoković (Srb) - Matteo Berrettini (Ita) 6:2, 6:1
Dominic Thiem (Avt) - Roger Federer (Švi) 7:5, 7:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anakondabox
10. 11. 2019 17.45
+4
Nole je car#čestitke
Mariborrrrrrrrr
10. 11. 2019 17.09
+5
Bravo noleeeeeee