Drugi športi

Đoković tožil nad igralnimi pogoji, Milmann bi igral tudi v bazenu

New York, 06. 09. 2018 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

V New Yorku poteka zadnji turnir za grand slam v sezoni, OP ZDA. Znani so vsi štirje polfinalisti v moški konkurenci, med njimi je tudi Novak Đoković. Srb je, tako kot večina teniških igralcev, tožil nad neustreznimi pogoji za igro, predvsem zaradi pomanjkanja zraka in vročine. Italijanka Francesca Schiavone pa je sporočila, da je končala profesionalno kariero.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP
Novak Đoković je bil zadnji, ki si je zagotovil polfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, po malo manj kot treh urah je s 3:0 v nizih premagal Avstralca Johna Millmana. Enaintridesetletni Srb je po tekmi dejal, da se je moral v malo manj kot tri ure dolgem dvoboju krepko potruditi in o tekmecu dejal, da je velik borec. Oba igralca sta imela težave z veliko vlažnostjo in visokimi temperaturami v New Yorku, zato sta zamenjala več majic. Zmagovalec 17 grand slamov je dejal, da je to zaradi skoraj nevzdržnih razmer njegov najtežji US Open.

Đoković je povedal, da je glavnega sodnika vprašal, če ima stadion kakršnokoli ventilacijo ali klimatsko hlajenje na ravni igrišča, sodnik mu je odvrnil, da ga nima. "Mislim, da bodo morali organizatorji zagristi in odpraviti to težavo. Ali igraš podnevi ali ponoči - ni pomembno, v nobenem primeru tu doli nimamo zraka," je dejal Đoković. Millman, ki je med dvobojem enkrat zapustil igrišče, saj si je moral preobleči celotno opravo, je dejal, da je "teklo z njega, a to ni izgovor za poraz". "Igral bi tudi v bazenu, če bi to pomenilo, da bom nastopil v polfinalu grand slama," je dejal 29-letni Avstralec, ki ni bil zadovoljen s svojo igro, saj je naredil 46 neizsiljenih napak. Preostali polfinalisti so številka 1 na svetu Španec Rafael Nadal, Argentinec Juan Martin del Potro in Japonec Kei Nišikori.

Francesca Schiavone
Francesca Schiavone FOTO: AP

Schiavonejeva zaključila kariero
Italijanska teniška igralka Francesca Schiavone, leta 2010 zmagovalka odprtega prvenstva Francije, je na prizorišču zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku objavila, da je končala kariero. Po več kot 20-letni igralski karieri, v kateri se je Schiavonejeva na svetovni lestvici povzpela do četrtega mesta in osvojila osem turnirjev WTA, po zmagi na Roland Garrosu 2010 pa bi morala nastopiti tudi na portoroškem teniškem turnirju, a je nastop tik pred zdajci zaradi poškodbe odpovedala, se bo zdaj posvetila trenerskemu delu.

Ob slovesu je 38-letna Italijanka dejala, da je v tenisu izpolnila svoje sanje - zmagala je na Roland Garrosu in se uvrstila med najboljšo svetovno deseterico. "Ko sem prispela v New York, mi je glava dejala: 'pojdi na igrišče, prosim. Bori se, še vedno lahko premagaš številne igralke.' A v srcu vem, da je zdaj pravi čas za slovo," je povedala Schiavonejeva.

"Moje nove sanje so, da se v New York vrnem kot trenerka igralke. To bi bilo fantastično," je še dejala italijanska veteranka svetovnega tenisa, ki je ob koncu kariere na 454. mestu lestvice WTA. V karieri je zgolj s turnirskimi nagradami zaslužila več kot 11 milijonov dolarjev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
06. 09. 2018 22.49
+1
Gremo noleeeeeeeeeeeeeeeeeee
seronja80
06. 09. 2018 19.54
+20
Đoković ni zmagovalec 17 grand slamov ampak 13 !!! Če bi jaz tako površno delal v svoji službi kot vi pišete članke bi že zdavnaj končal na cesti..