Drugi športi

Egan Bernal zanikal trenja znotraj Ineosa

Medellin, 08. 07. 2020 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanski zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal je pred časom dejal, da na letošnjem Touru nima nikakršnega namena zapravljati časa v vlogi pomočnika Geraintu Thomasu in Chrisu Froomu. S tem naj bi razburil predvsem slednjega, ki je v Franciji slavil že štirikrat. Kolumbijec pa je, potem ko je njegova izjava dvignila kar nekaj prahu, zadeve le nekoliko umiril.

Egen Bernal je bil lani veliki junak dirke po Franciji.
Egen Bernal je bil lani veliki junak dirke po Franciji. FOTO: AP

"Od te izjave sem govoril tako s Chrisom Froomom kot z Geraintom Thomasom. Oba sta razumela, kaj sem želel povedati, zato v ekipi ni nikakršnih zamer," je za kolumbijski časopis El Tiempo razkril tamkajšnji junak, ki je z lansko rumeno majico obnorel rojake. 

Egan Bernal je še zatrdil, da je tako s Froomom kot Thomasom v prijateljskih odnosih in da so vsi osredotočeni na isti cilj – zmago na dirki po Franciji. Vsi trije so jo v preteklosti že dosegli. 23-letni Kolumbijec je, kot že rečeno, slavil lani, ko je postal najmlajši s tem dosežkom v moderni dobi kolesarstva, Thomas je slavil leto poprej, najizkušenejši in tudi najbolj trofejni izmed trojice Froome pa je na Touru slavil kar štirikrat. 

Vsi trije bodo skoraj zagotovo tudi letos kolesarili po Franciji, čeprav se je v medijih na veliko šušljalo, da bi predvsem Froome lahko zapustil ekipo Ineosa kar sredi sezone, torej pred dirko po Franciji, kar pa je v kolesarski karavani sila neobičajna poteza. 

Kolesarji Ineosa bodo po napovedih največji konkurenti Primožu Rogliču in ekipi Jumba Visme, ki bo v Francijo prav tako pripeljala kar tri posameznike za generalno razvrstitev. Poleg našega asa bodo tam še Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin, kar obeta spektakularne boje za rumeno majico.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catgod
08. 07. 2020 20.20
+4
Itaq, da so trenja
AbrA0_KadaBRa
08. 07. 2020 20.29
-1
AbrA0_KadaBRa
08. 07. 2020 20.17
-2
Samo Jumbo-Visma pol pa dolgo nobenega!