Drugi športi

Egan Bernal: Zmaga na Touru je podobna uporabi drog

Pariz, 24. 06. 2020 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kolumbijec Egan Bernal je lani pri 22 letih postal najmlajši kolesar z zmago na dirki po Franciji v moderni dobi tega športa. Član Ineosa se tudi letos nadeja podobnega uspeha, ki je, kot je razkril v zadnjem intervjuju, zasvajajoč kot uporaba drog.

Egan Bernal je bil lani sprva mišljen kot pomočnik Geraintu Thomasu, a je nato presenetil in v Pariz pripeljal kot novi Tourov šampion.
Egan Bernal je bil lani sprva mišljen kot pomočnik Geraintu Thomasu, a je nato presenetil in v Pariz pripeljal kot novi Tourov šampion. FOTO: AP

"Ničesar se ne da primerjati z zmago na dirki po Franciji. Ko enkrat okusiš slast zmagoslavja, si ga želiš še bolj kot prej. Zmagovalni občutek je podoben kot pri uporabi drog, nikoli ga ni dovolj," je v pogovoru za France TV Sport slikovito pojasnjeval Egan Bernal

Kolumbijec bo tudi letos del zvezdniške Ineosove odprave, ki bo v Franciji prva favoritinja za naslov. Poleg 23-letnega Bernala bosta v zasedbi britanske ekipe še dva nekdanja zmagovalca Toura – junak iz leta 2018 Geraint Thomas in štirikratni zmagovalec Chris Froome

Bernal ima za nadaljevanje že tako bleščeče kariere velike načrte. "Ko rumeno majico pripelješ v Pariz, si to nemudoma želiš storiti znova in znova. Uprizoril bom šov, ki si ga občinstvo želi in zasluži. Pripravljen bom," napoveduje samozavestni Kolumbijec. 

Luknje v Ineosovi ekipi? 
Froome, v zadnjih letih prvi obraz sijajne Ineosove posadke, je že dlje časa nezadovoljen nad svojo vlogo v ekipi, saj si položaj kapetana deli z že prej omenjenima kolegoma. Prav zato naj bi se spogledoval z odhodom, nekateri mediji pa so v zadnjih dneh pisali, da bi se to utegnilo zgoditi že pred samim Tourom, kar pa je v svetu profesionalnega kolesarstva prava redkost. 

Za Froomove usluge se zanimajo pri izraelskem Start-Up Nationu, ki je oktobra 2019 postal uradni naslednik ekipe Katusha-Alpecin, od katere je tudi prevzel licenco za nastopanje na dirkah svetovne serije (v angleščini World Tour, op. a.). 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GlasModrosti
24. 06. 2020 13.09
+10
Hmm kako pa Bernal ve kakšen je občutek ob uporabi drog, da ga primerja z zmago na Touru?