Drugi športi

Ekipa Diamant Esports najboljša v Ljubljani in druga v Beogradu

Ljubljana, 04. 04. 2023 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minuli konec tedna je bil nadvse uspešen za prvo slovensko profesionalno e-športno organizacijo Diamant Esports. V sklopu prireditve Game Gang Show na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču so igralci omenjene organizacije brez večjih težav slavili na zaključnem turnirju četverice, obenem pa se lahko pohvalijo tudi z odličnim drugim mestom na festivalu Reconnect, ki je potekal v Beogradu.

Ekipa Diamant Esports se lahko upravičeno pohvali z daleč najboljšo Valorant ekipo na Balkanu in v okolici, kar so njeni igralci dokazali tudi na prvem tovrstnem Game Gang Showu, največjem turnirju v zgodovini lokalne in okoliške Valorant scene. Za uvrstitev na zaključni turnir četverice, ki je potekal 1. aprila na Gospodarskem razstavišču, se je potegovalo približno 50 ekip iz sosednjih in balkanskih držav. Po pričakovanjih se je med najboljše štiri uvrstila tudi ekipa Diamant Esports, ki je pred sobotnim zaključnim dogodkom veljala za prvega favorita. Svoj sloves je upravičila že v polfinalni tekmi proti slovenski zasedbi Sinovi, svojo premoč pa izkazala z rezultatom 2 proti 0 v igrah. Večerni spektakel, ki si ga je v živo ogledalo več kot 300 obiskovalcev, je z dvobojem med Diamanti in madžarsko ekipo Metatensei predstavljal pravi vrhunec večera. Zbrana publika je vsako dobljeno rundo ekipe Diamant pospremila z aplavzom, svojo dominantnost iz polfinalne tekme pa so igralci izkazali tudi v finalu in z zmago zgolj potrdili svoj primat na vrhu lestvice v širši regiji. "Nobenega nasprotnika ne podcenjujemo, tudi tokrat ga nismo," je po tekmi v intervjuju povedal kapetan ekipe Tilen "Grmekista" Grmek in dodal: "Na vsaki tekmi igramo le na zmago!"

Na festivalu Reconnect v Beogradu je ekipa Diamant Esports osvojila odlično drugo mesto.
Na festivalu Reconnect v Beogradu je ekipa Diamant Esports osvojila odlično drugo mesto. FOTO: Arhiv Fortuna Esports

Drugi v Beogradu

Sočasno z dogajanjem v Ljubljani se je to soboto v Beogradu odvijal težko pričakovan finalni dvoboj balkanske League of Legends lige EBL med zasedbo Diamant Esports in Partizanom. V izjemno napetem dvoboju na tri dobljene igre sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, na koncu pa si je v peti odločilni tekmi prednost za las priigral domači Partizan ter pred svojo publiko zmagovalno dvignil pokal. Kljub rezultatu je ekipa Diamant Esports z izkupičkom zadovoljna, saj gre za zgodovinski dosežek slovenskega e-športa, ki do danes še ni imel tako močne in uspešne ekipe. V zgodovini lige EBL se namreč doslej še nikoli ni zgodilo, da bi se slovenska ekipa uspela prebiti vse do finala, in čeprav so tokrat  zasedli drugo mesto, so s svojim suverenim nastopom pokazali, da sodijo v sam vrh profesionalnih igralcev v regiji. Kapetan ekipe Bor "Kektz" Jeršan in njegovi soigralci tudi nimajo veliko časa za počitek, saj jih že v prihodnjih dneh čaka prestižni EMEA Masters, na katerem se bodo pomerile najboljše ekipe iz vseh evropskih regionalnih lig.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.