Drugi športi

EP: Kranjc osmi, Maruša Mišmaš deseta

Zürich, 17. 08. 2014 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Matija Kranjc je v finalu meta kopja zadnji dan evropskega prvenstva v atletiki v Zürichu zasedel osmo mesto (78,27 m). Slavil je Finec Antti Ruuskanen, tretji na lanskih OI (88,01 m). Grosupeljčanka Maruša Mišmaš, druga slovenska finalistka, je na 3000 m zapreke zasedla 10. (9:54,75).

Antti Ruuskanen
Antti Ruuskanen FOTO: Reuters

"Načrtoval sem, da bom premagal štiri tekmece in imel vseh šest metov v finalu. Imel sem težavo, ker tehnično nisem mogel metati, kot znam, ker sem si poškodoval koleno. Zato sem metal na silo, kar se je poznalo pri daljavah. Zadovoljen moram biti tako z uvrstitvijo kot celotnim nastopom na EP. Ta uvrstitev in državni rekord sta potrditev dobrega dela, ki ga želim nadaljevati tudi naprej," je bil 30-letni Matija Kranjc zadovoljen s svojo prvo uvrstitvijo v finale velikih tekem. Slovenski rekord, 80,46 m, je postavil 14. avgusta, ko si je s prvim in edinim kvalifikacijskim nastopom zagotovil finale na tem EP.

Kranjc je bil sedmi po prvi seriji finala, vendar je vrgel le 76,95 m, v drugi je prestopil, v tretji pa je kopje pristalo pri 78,27 m. Kranjc je sicer izgubil eno mesto, vendar ostal med najboljšo osmerico s še tremi dodatnimi meti. S 77,16 metra je nadaljeval v četrti seriji. V petem poskusu je vnovič ostal brez izida, na ta način pa je končal tudi v zadnji, šesti seriji. Antti Ruuskanen je prepričljivo zmagal. Drugi je bil Čeh Vitezslav Vesely, branilec naslova in aktualni svetovni prvak (84,79 m), tretji pa drugi Finec Tero Pitkämäki, nekdanji svetovni prvak (84,40 m).

Mišmaševa EP sklenila z 10. mestom
Druga slovenska finalistka Maruša Mišmaš je bila s svojim dosežkom zadovoljna. "Deseto mesto je super izid. Pred prvenstvom sem si dejala, da bom, če se uvrstim med deseterico, zelo vesela. Začela sem zelo dobro, držala sem se vodilnih. Prvi kilometer je bil zelo hiter. Tega sprva nisem čutila, po dveh krogih, ko me je malo 'pobralo', pa se je poznalo. Mogoče bi morala še malo stisniti zobe in vztrajati. Načrt je bil, da sem čim bližje vodilnim, ne pa v ospredju, da tečem mirno, da se čim manj prerivam in da čim bolje opravim z vodno oviro. To mi je kar dobro uspelo. Taktika se je dobro izkazala, potrebujem pa še treninge, da bom zdržala do konca z vodilnimi. Mogoče ne bi smela pomisliti, da so v finalu vse veliko starejše in izkušenejše. Iz tega sem se nekaj naučila in čez dve leti se spet vrnem na EP," je dejala Mišmaševa. Slovenski rekord (9:40,49) je postavila 21. junija letos na evropskem reprezentančnem pokalu v estonskem Talinu. Möldner-Schmidtova je po bronu pred dvema letoma prišla do presenetljivega zlata. Druga je bila favorizirana Švedinja Charlotta Fougberg (9:30,16), tretja pa Španka Diana Martin (9:30,70).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.