Drugi športi

Hrvati in Španci brez poraza v polfinale, Nemcem sosedski obračun z Avstrijo

Dunaj, 20. 01. 2020 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Hrvaške ostajajo nepremagani na evropskem prvenstvu in po že potrjenem napredovanju v polfinale so "kavboji" na Dunaju kljub precej spremembam v postavi tesno ugnali Češko (22:21). Napredovanje so si s kasnejšo zmago nad Belorusijo zagotovili še Španci, ki so tudi sami še brez poraza (37:28). Sosedski obračun za končno tretje mesto v skupini je proti Avstriji selektorja Aleša Pajovića prepričljivo pripadel Nemcem (34:22).

Josip Šarac in Matej Hrstić ustavljata prodor Ondreja Zdrahale.
Josip Šarac in Matej Hrstić ustavljata prodor Ondreja Zdrahale. FOTO: AP

Hrvaški selektor Lino Červar je po že potrjenem napredovanju v polfinale pričakovano premešal postavo in odpočil nekatere nosilce, tako da so si "kavboji" šele v zadnjem napadu zagotovili popoln izkupiček, ko je odločilno akcijo tri sekunde pred zadnjim piskom sirene uspešno zaključil Luka Stepančić. Hrvati so s popolnim izkupičkom v glavnem delu spet prevzeli vrh lestvice iz rok Španije, ki pa ima tekmo manj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S sedmimi goli je bil najboljši strelec tekme Ondrej Zdrahala, petkrat pa je za zmagovalce zadel Marko Mamić. Dobre pol minute pred koncem so Čehi sicer prek Vojtecha Patzela izenačili na 21:21, a je veselje že odpisanim nasprotnikom pokvaril Stepančić.

Španci, ki še niso imeli polfinalne vozovnice, na naslednjem obračunu niso imeli posebnih težav z Belorusi. Prvi polčas je bil še izenačen, v drugem pa so branilci naslova povedli tudi za deset golov in že precej pred iztekom časa odločili zmagovalca. Ferran Sole Sala in Angel Fernandez Perez sta za zmagovalce dosegla po sedem zadetkov, Mikita Vailupau pa jih je pri Belorusih zbral osem.

Večerni sosedski dvoboj med Avstrijo in Nemčijo je dobila slednja. Pri Nemcih je bil najboljši Timo Kastening s šestimi goli, pri Avstriji, ki jo s klopi vodi nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič, pa Nikola Bilyk s petimi.

Evropsko prvenstvo v rokometu, glavni del, 3. krog:

- skupina 1:
Avstrija ‒ Nemčija 22:34 (13:16)
Belorusija ‒ Španija 28:37 (16:17)
Hrvaška ‒ Češka 22:21 (11:9)

Lestvica: 1. Španija* 8 točk, 2. Hrvaška* 8, 3. Nemčija 4, 4. Avstrija 2, 5. Belorusija 2, 6. Češka 0.
* - že v polfinalu

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.