Drugi športi

Eva Terčelj brez kolajne na EP, Srabotnik 11.

Liptovsky Mikulaš, 28. 05. 2022 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska kajakašica Eva Terčelj je v finalu evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v slovaškem Liptovskem Mikulašu zasedla peto mesto. Češki kajakaš Jiri Prskavec je osvojil naslov evropskega prvaka. Edini slovenski predstavnik v finalu Martin Srabotnik je bil 11.

Naslova evropskih prvakinj sta se z enakim časom veselili domačinka Eliška Mintalova in Stefanie Horn, ki nastopa za Italijo. Mintalova in Hornova sta imeli v cilju enak čas: 107,24 sekunde. Obe sta progo zmogli brez dotikov. Tretje mesto in s tem bron je osvojila Britanka Mallory Franklin z zaostankom 3,05 sekunde ob enem dotiku vratc.

Terčeljevi se nastop v finalu ni posrečil. Kljub hitri vožnji se je dotaknila devetih in zadnjih, 25. vratc, tudi v srednjem delu pa je v vodi storila napako in v cilju za zmagovalkama Mintalovo in Hornovo zaostala 4,51 sekunde.

Drugega zaporednega odličja na EP jo je torej stal en dotik preveč, sicer pa je bila 30-letna Ljubljančanka tretja najhitrejša v vodi v Liptovskem Mikulašu.

"Sam razplet tekme je bil, kot sem si ga želela. Gre za zahtevno, tehnično in dolgo progo, kar je velik izziv. Zelo dobro sem se je lotila v polfinalu. Ni bilo enostavno, ampak mi je uspela, kot sem si zamislila. To je bila dobra popotnica za finale," je sprva za Kajakaško zvezo Slovenije dejala Terčeljeva.

Drugega zaporednega odličja na EP jo je nato torej stal en dotik preveč, sicer pa je bila 30-letna Ljubljančanka tretja najhitrejša v vodi v Liptovskem Mikulašu. "Počutila sem se dobro, vedela sem, da moram napadati in dobiti dodatno hitrost. Želela sem si odpeljati vožnjo, ki sem jo trenirala. Napake se hitro prikradejo, saj sem si želela vsak tok vode izkoristiti za dodatno hitrost. Ta dva dotika bolita, saj sta odnesla stopničke. Na žalost se je to pripetilo, a vedela sem, da tvegam v želji po čim hitrejši vožnji," je še dodala 30-letnica.

Eva Terčelj je sicer na Slovaškem branila srebro z lanskega EP v Ivrei v Italiji, leta 2019 pa je bila tudi že svetovna prvakinja v španskem Seu d'Urgellu.

Eva Terčelj
Eva Terčelj FOTO: STA

Martin Srabotnik enajsti

Edini slovenski predstavnik v finalu Martin Srabotnik je bil 11. z zaostankom 5,19 sekunde. Branilec brona z lanskega EP v Ivrei Peter Kauzer je izpadel v četrtkovih kvalifikacijah, tako kot tudi Ulan Valant.

Srabotnik, sicer dvakratni dobitnik kolajne na EP z ekipnih tekem, je v polfinalu zasedel deseto mesto, v finalu pa je znova progo premagal brez dotikov. Po napaki v vodi v srednjem delu pa je bil na koncu s časom 101,54 za dobro sekundo počasnejši kot v dopoldanskem polfinalu. Do prve posamične članske kolajne na EP sta ga ločili dobri dve sekundi.

"Na začetku sezone sem prišel v finale, v katerem pa se ni izšlo. Malo je pihal tudi veter in težko je dirkati. Tudi v kvalifikacijah smo imeli s tem že težave. Vsak se sicer s tem spopada na drugačen način, mene pa je metalo iz rutine. Vseeno bom skušal nadaljevati v tem ritmu in napadati finala ter boljše rezultate," je po preizkušnji za Kajakaško zvezo Slovenije dejal 26-letni Srabotnik.

Za Prskavcem, ki je slavil s časom 96,35 sekunde, sta se na oder za zmagovalce povzpela še srebrni Italijan Giovanni De Gennaro (+1,32) in bronasti Avstrijec Felix Oschmautz (+3,10).

V nedeljo se bodo za kolajne udarili še kanuisti in kanuistke. Slovenijo bosta v dopoldanskem polfinalu zastopala olimpijski prvak Benjamin Savšek in Luka Božič v moški konkurenci, v ženski pa si bo skušala finale izboriti Eva Alina Hočevar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.