Drugi športi

Eva Terčelj za las ob stopničke, zgodovinski ekipni uspeh Slovenk v Nemčiji

Ljubljana, 19. 06. 2021 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Na tekmi svetovnega pokala v slalomu v divjih vodah v nemškem Markkleebergu so se prvič v zgodovini v finale uvrstile tri slovenske kajakašice. Najboljša je bila Eva Terčelj, ki je osvojila četrto mesto, za njo pa sta se uvrstili Ajda Novak in Urša Kragelj. Med kajakaši je bil Peter Kauzer osmi.

Eva Terčelj
Eva Terčelj FOTO: Miro Majcen

Tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Nemčiji bo imela posebno mesto v slovenski kajakaški zgodovini, saj se je prvič zgodilo, da so v finalu nastopile vse tri slovenske predstavnice. Evo Terčelj je od stopničk ločilo pol sekunde, Ajda Novak pa je bila edina tekmovalka v finalu, ki je s progo opravila brez kazenskih sekund. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa njena rojakinja Elena Apel.

Peter Kauzer se je v finale prebil z devetim časom polfinala. V polfinalu je tokrat startal med prvimi, tako da je moral kar dolgo čakati, ali bo njegova vožnja zadoščala za uvrstitev v finale. Ob prihodu v cilj polfinalne vožnje je namreč nezadovoljno zamahnil z roko, saj se je že na drugih vratih dotaknil količka, a vseeno v cilju prehitel takrat vodilnega Brazilca Pedra Goncalvesa. Tudi v finalu Kauzerju ni uspelo prikazati čiste vožnje, z dvema sekundama pribitka je zasedel osmo mesto. Ob prihodu v cilj se je ob njegovem imenu izpisala kazen 50 kazenskih sekund, a video sodniki so nemudoma začeli s pregledovanjem posnetka njegove vožnje in ugotovili, da napake za pribitek 50 kazenskih sekund ni bilo, tako da je ostalo pri dveh dodatnih sekundah in napaki na 14. vratih.

Martin Srabotnik in Vid Kuder Marušič sta obstala v polfinalu. Za Srabotnika je bil usoden dotik, saj bi brez dodatnih dveh kazenskih sekund veslal v finalu, tako pa je bil na koncu 18. Vid Kuder Marušič je nastop končal z 52 kazenskimi sekundami in 37. rezultatom tekmovanja.

Na umetni progi v bližini Leipziga je bil najboljši Slovak Jakub Grigar, ki je tekmece ugnal za dve sekundi, drugi je bil Avstrijec Felix Oschmautz, tretji pa Francoz Boris Neveu.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.