Drugi športi

Evans skoraj dve minuti pred vsemi

Nagoja, 17. 11. 2023 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Valižan Elfyn Evans (Toyota) je vodilni po drugem dnevu zadnjega relija v sezoni za svetovno prvenstvo na Japonskem. Pred najbližjimi tekmeci ima že skoraj dve minuti naskoka. Drugi je Francoz Sebastien Ogier (Toyota) tretji pa svetovni prvak Kalle Rovanperä (Toyota).

Organizatorji so izpeljali šest od sedmih predvidenih hitrostnih preizkušenj. Četrto so morali odpovedati zaradi slabih vremenskih razmer in razmočenega asfalta. Elfyn Evans ima pred osemkratnim svetovnim prvakom Sebastienom Ogierom, ki dirka le na polovici letošnjih relijev za SP, že 1:49,9 minute naskoka. "Zjutraj se na cestah nismo počutili najbolje. Zdelo se mi je, da bom izgubil kakšno minuto, ampak očitno so imeli tudi drugi podobne občutke," je začudenost nad prednostjo po drugem dnevu izrazil 34-letni Evans.

Valižan je dobil drugi in tretji "brzinec", nato pa je trikrat zapovrstjo najboljši čas postavil domačin Takamoto Kacuta. Ta je imel s Toyoto nesrečo v prvi današnji hitrostni preizkušnji, nato pa je skupaj z naslednjo v primerjavi z Evansom izgubil skoraj šest minut in je deveti (+5:07,9). Triindvajsetletni Kalle Rovanperä, ki si je že pred tremi tedni na srednjeevropskem reliju zagotovil drugi zaporedni naslov prvaka, za vodilnim Evansom zaostaja že 2:06,6 minute.

"Ni bilo lahko. Včeraj smo se zelo mučili z dirkalnikom, zato sem se malce bal današnjega mokrega cestišča. Varno smo končali dan in to je edino pomembno," je dodal najmlajši svetovni prvak v zgodovini relija.

Reli je v četrtek sicer najhitreje začel Belgijec Thierry Neuville (Hyundai). Ta je bil do šeste hitrostne preizkušnje najbližji zasledovalec vodilnega Evansa, a se je nato zaletel v drevo in izpadel iz boja za zmago.

V soboto in nedeljo bo v okolici mest Aichi in Gifu na sporedu še zadnjih 14 hitrostnih preizkušenj te sezone SP.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.