Drugi športi

Evans z zmago na reliju po Švedski prevzel vodstvo v SP

Karlstad, 16. 02. 2020 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valižan Elfyn Evans (Toyota) je prvič osvojil reli po Švedski, s čimer je po dveh postajah prevzel vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva. Drugo mesto si je na Švedskem, kjer je dogajanje krojilo tudi vreme, privozil svetovni prvak Estonec Ott Tänak (Hyundai), ki je zaostal 12,7 sekunde, tretje pa Evansov moštveni kolega Finec Kalle Rovanperä.

"To je odličen rezultat po dobrem tednu. Ekipa je za naju naredila vse, kar sva potrebovala," je dejal 31-letni Evans po drugi zmagi v karieri. Pred tem je leta 2017 dobil reli po Walesu, takrat v fordu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki je vodil v SP po prvi preizkušnji, kot Evans imata v skupnem seštevku 42 točk, vendar vodi Evans, ki je bil na stopničkah tudi v Monte Carlu. Tam je zasedel tretje mesto, medtem ko je bil Neuville v Skandinaviji šesti.

Devetnajstletni Rovanperä (+20,2), sin nekdanjega dirkača Harrija Rovanperä, je osvojil skupno tretje mesto, z zmago na zadnji preizkušnji pa je osvojil še pet pomembnih točk za skupni seštevek.

Drugo mesto je pripadlo Estoncu Ottu Tänaku.
Drugo mesto je pripadlo Estoncu Ottu Tänaku. FOTO: AP

Pred zadnjo hitrostno preizkušnjo je bil tretji šestkratni svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier (Toyota), ki pa je danes zdrsnil na četrto mesto, kjer je bil prej Rovanperä.

Evans je že petkov del končal v vodstvu, a so bili tekmeci blizu. Zaradi slabih vremenskih razmer in pomanjkanja snega so prireditelji morali skrajšati dirko in odpovedati nekatere preizkušnje, skrajšati so morali tudi zadnji dan relija, saj je bila danes na sporedu samo ena hitrostna preizkušnja, dolga 21 km.

Po drugi preizkušnji v SP torej vodi Evans pred Neuvillom, z drugega je na tretje mesto padel Ogier (37).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
16. 02. 2020 21.29
+2
Vozniki relija so mojstri, imajo dobre reflekse