Drugi športi

Evenepoel s čustvenim izlivom na Twitterju: Jokal sem v očetovih rokah

Bruselj, 30. 08. 2020 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel se je ob napovedani preiskavi Mednarodne kolesarske zveze zaradi dogodkov na dirki po Lombardiji odzval s čustvenim zapisom na Twitterju.

Evenepoel (na fotografiji) je že zmagal na številnih dirkah in osvojil tudi naslov evropskega prvaka v vožnji na čas leta 2019.
Evenepoel (na fotografiji) je že zmagal na številnih dirkah in osvojil tudi naslov evropskega prvaka v vožnji na čas leta 2019. FOTO: AP
Pauwels, ki se mu je Evenepoel zahvalil, je za flamsko televizijo Een v soboto dejal, da mediji "iz muhe delajo slona". Povedal je še: "Če nekoga položiš na nosila, je smiselno, da mu izprazniš žepe.

Potem ko so se svetovni mediji v soboto razpisali o začetku preiskave Mednarodne kolesarske zveze (Uci), ki želi priti do dna dogodkom z nedavne dirke po Lombardiji, kjer se je grdo ponesrečil Belgijec Remco Evenepoel, so se dogodki očitno močno dotaknili mladega zvezdnika. V preiskavo člana Deceuninck‒Quick-Stepa in direktorja ekipe Davideja Bramatija, ki je takoj po nesreči Belgijcu iz žepa vzel neznan predmet, naj bi se vključila tudi protidopinška fundacija CADF.

"Velika hvala Sergeu Pauwelsu (kolesar ekipe CCC, op. a.), da je pojasnil situacijo, v kateri sem. Če sem iskren, sem zjutraj jokal v moji bolniški postelji v očetovih rokah. Tako USR**O sem se počutil. V tistem trenutku sem se boril za življenje. In moja ekipa je le storila tisto, kar je bilo zame najbolje!" je iz bolnišnice sporočil Evenepoel.

Mediji so se razpisali o tem, da naj bi mu Bramati iz žepa vzel nedovoljen oddajnik. Glede sumljivih naprav in oddajanja podatkov so iz ekipe Deceuninck‒Quick-Step sicer sporočili, da je njegov klasični oddajnik prenašal zgolj podatke o lokaciji kolesarja. Evenepoel je v času padca vodil na enodnevni klasiki po Lombardiji, preden je padel z mostu. V nadaljevanju letos zaradi epidemije novega koronavirusa prekinjene sezone bi moral 20-letnik nastopiti na italijanskem Giru kot eden glavnih favoritov za zmago.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.