Drugi športi

Fabčič zastavonoša na odprtju paraolimpijskih iger

Ljubljana, 30. 07. 2021 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paralokostrelec Dejan Fabčič bo nosilec slovenske zastave na odprtju paraolimpijskih iger, so sporočili s Paralimpijskega komiteja Slovenije. Paraolimpijske igre se bodo začele 24. avgusta s slovesnim odprtjem in mimohodom odprav.

Kot so sporočili z Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskega komiteja Slovenije, slovenski paraolimpijci opravljajo zadnje priprave pred igrami, zveza pa ureja zadnje podrobnosti za njihovo pot v deželo vzhajajočega sonca.

Med temi je tudi imenovanje zastavonoše reprezentance na slovesnem odprtju iger. Dejan Fabčič je izjemno vesel, da bo tudi na ta način lahko predstavljal Slovenijo. "Glede na to, da so to moje že tretje paraolimpijske igre, lahko povem, da sem zastavonoše vedno občudoval. To so bili vrhunski športniki ali ljudje s posebno zgodbo. Zato se mi zdi kar neverjetno, da bom zdaj tudi jaz na tem mestu," je dejal.

Izbira Fabčiča za zastavonošo ima po besedah vodje letošnje slovenske paraolimpijske odprave Bora Štrumblja poseben pomen. "Odločitev o izbiri nosilca zastave na otvoritvi je bila res težka, saj bi si vsi športniki zaslužili to čast. Odločili smo se za Dejana Fabčiča, vzornega športnika in zdravnika ... S tem smo se želeli zahvaliti vsem zdravnikom in medicinskemu osebju, ki so med covidno krizo požrtvovalno skrbeli za naše zdravje," je dejal Štrumbelj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'S ponosom bom nosil zastavo'

Izbor si Fabčič šteje v veliko čast. "S ponosom bom nosil zastavo za vse Slovence, za vse športnike invalide, za vse ljubitelje športa, navijače in nenazadnje tudi za vso zdravniško-medicinsko osebje, ki smo se še in se še borimo proti novemu koronavirusu," je dejal zdravnik interne medicine ter vodja ambulante za bolezni ščitnice in diabetes v Novi Gorici, ki se s tekmovalnim parašportom ukvarja od leta 2002.

Začel je s plavanjem in leta 2008 debitiral na paraolimpijskih igrah v Pekingu, kjer je zasedel šesto in sedmo mesto na 100 metrov hrbtno in prsno. S parakajakom je bil leta 2016 na igrah v Braziliji šesti v kategoriji KL2. Zdaj pa ga čaka tekmovanje v paralokostrelstvu, kjer s pridom izkorišča svoje bogate izkušnje, izkazalo pa se je, da je zelo nadarjen tudi za to tekmovalno panogo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BREITLING
30. 07. 2021 17.38
+2
Srecno tudi vsem paraolimpijskim sportnikom in veliko osvojenih medalj.
GGASD
30. 07. 2021 17.31
+1
Paralokostrelec Dejan Fabčič bo nosilec slovenske zastave na odprtju paraolimpijskih iger, so sporočili s PARALIMPIJSKEGA komiteja Slovenije.
GGASD
30. 07. 2021 17.30
+2
fedr?k
30. 07. 2021 16.33
+8
Pravi človek da nosi zastavo. Je zdravnik in tudi vsestranski športnik. Nastopal je že v plavanju ter kajaku zdaj pa nastopa z lokom. Veliko sreče ter uspeha. Slovenija je ponosna na vas.