Drugi športi

Fabian Marozsan: To so bile zame le sanje

Rim, 15. 05. 2023 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
1

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz, sicer drugi nosilec turnirja v Rimu z nagradnim skladom 7.705.780 evrov, se je poslovil v tretjem krogu. Za drugega igralca na jakostni lestvici ATP in specialista za peščena igrišča je bil usoden 135. igralec na svetu z Madžarske Fabian Marozsan, ki je po uri in 42 minutah zmagal s 6:3 in 7:6 (4).

Fabian Marozsan
Fabian Marozsan FOTO: AP

Carlos Alcaraz je letos zmagal na treh turnirjih na peščeni podlagi. Pred kratkim je osvojil masters v Madridu, pred tem pa tudi turnirja v Barceloni in Buenos Airesu. Najboljši je bil tudi na trdi podlagi v Indian Wellsu. Marozsana bo ta zmaga zagotovo izstrelila med prvih 100 na lestvici ATP, naslednjič pa se bo v osmini finala pomeril s Hrvatom Borno Čorićem, ki je 15. nosilec. 23-letnik je v Rimu zaigral sploh prvič v glavnem delu ATP turnirja, saj se mu v vseh prejšnjih štirih ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije. "Težko kar koli rečem, zelo, zelo sem vesel," je dejal Marozsan. "Česa takega si nisem predstavljal. To so bile zame samo sanje, zdaj pa je vse skupaj resnično ... Poskušal sem narediti nekaj posebnega, morda osvojiti nekaj iger ali niz. Na koncu pa sem premagal drugega na teniški lestvici. Danes je bilo vse popolno. Vreme, igrišče. Preprosto sem vesel za to, kar počnem!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ne glede na ta rezultat se bo Alcaras prihodnji ponedeljek vrnil na vrh teniške lestvice, kjer je trenutno Novak Đoković. Alcaraz je bil pred tem v naletu 12 zmag, saj je izgubil le dva niza na igriščih v Barceloni, Madridu in sedaj Rimu. Njegov edini poraz na peščeni podlagi letos je bil v finalu Ria, ko ga je nadigral Cameron Norrie. Skupno je torej izgubil komaj trikrat, vključno s polfinalnim porazom v Miamiju proti Janniku Sinnerju.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dado81
15. 05. 2023 21.23
+2
zelo zanimiv igralec tale Madžar....zasluženo je premagal prepotentnega španca.