Drugi športi

Fantastičen začetek, zdaj pa že drugič v karanteni: Skupaj bomo premagali ta virus!

Monte Carlo, 03. 04. 2020 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Poklicni kolesar moštva Združenih arabskih emiratov (UAE Team Emirates) Tadej Pogačar je v vsem svojem sijaju blestel že na začetku sezone, nato pa ga je pri lovljenju šampionske forme zaustavil koronavirus. Razsežnost tega je še kako dobro občutil tudi sam ...

Slovenski kolesarski up, 21-letni Tadej Pogačar, je po fantastičnem uvodu v novo sezono, na dirki svetovne serije v Združenih arabskih emiratih (ZAE) je bil drugi v skupnem seštevku, pričakoval, da bo formo še nekoliko stopnjeval, da bo dokazal, kako vrhunsko pripravljen je na novo tekmovalno leto. A zgodil se je nepričakovan zasuk: koronavirus. Že v ZAE je moral v karanteno. Ostajal je v hotelu, hrano so mu dostavljali na prag sobe, čas mu je hitro mineval ob kolesarjenju na trenažerju (na balkonu), ob igranju video iger na daljavo, s kolesarskimi prijatelji.

Kot da udarec že ni bil dovolj hud za mladega športnika s Klanca pri Komendi, se je saga nadaljevala tudi ob prihodu v Monako. "Brez dvoma sem bil na sezono zelo dobro pripravljen, uvod je bil na želeni ravni, prva etapna zmaga in drugo mesto v skupnem seštevku dirke. Potem se je zgodilo, kar se je. Menim, da nisem bil prav daleč od tiste ravni pripravljenosti, ki si jo želim, a zdaj forma pada, saj sem omejen na domači trenažer, na vaje, ki jih lahko izvajam doma," je v posebnem pogovoru za 24UR povedal tretjeuvrščeni v skupni razvrstitvi lanske Vuelte.

Tadej Pogačar se je minulo sezono veselil 3. mesta v skupnem seštevku dirke po Španiji.
Tadej Pogačar se je minulo sezono veselil 3. mesta v skupnem seštevku dirke po Španiji. FOTO: AP

Zdaj si, kot njegovi tekmeci in kolesarski prijatelji, želi, da bi se stvari umirile, vrnile v normalne tirnice, da bi ljudje lahko znova hodili v službo, športniki pa navduševali v tekmovalnih arenah. A zdi se, da tako hitro še ne bo šlo. "Na začetku smo virus vsi podcenjevali. Sedaj smo se znašli v situaciji, da še dolgo ne bomo mogli nikamor, se sprehajati zunaj, kolesariti na vso moč, delati. Tudi druženja s prijatelji še nekaj časa ne bo. Virus je močno prizadel cel svet," dodaja priljubljeni Pogi, ki mu je v kneževini vendarle nekoliko lažje. Ob sebi ima partnerico, medtem ko je bil v ZAE sam.

Tadej Pogačar je že na začetku sezone vknjižil zmago in se veselil drugega mesta v skupnem seštevku dirke po Združenih arabskih emiratih.
Tadej Pogačar je že na začetku sezone vknjižil zmago in se veselil drugega mesta v skupnem seštevku dirke po Združenih arabskih emiratih. FOTO: AP

Sporočilo v Slovenijo
Pogačar zdaj z nestrpnostjo čaka dan, ko bo jasno kje, če sploh, bodo lahko nadaljevali tekmovalno leto. Glede na to, da so prestavljene olimpijske igre, da dirke odpadajo kot po tekočem traku, da je govora o možnosti izvedbe Tour de Franca brez gledalcev, prav optimističen ne more biti. A verjame, da bo kmalu bolje. Zaveda se, da lahko največ k temu pripomoremo sami, zato v Slovenijo pošilja prav posebno sporočilo: "Ostanite doma. V trgovino se odpravite le po nujne stvari. Tudi gibate se lahko doma, če imate možnost trenažerja, lahko tudi trenirate kot mi kolesarji, sicer pa lahko počnete še marsikaj. Od joge, treningov stabilizacije ... Marsikaj z lastno težo. V prvi vrsti pa ostanite zdravi. Skupaj bomo premagali ta virus!"

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.