21°C

Federer in Osaka med prijavljenimi za zadnji grand slam sezone

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Zvezdnika tenisa, Roger Federer in Naomi Osaka, sta med prijavljenimi za nastop na odprtem prvenstvu ZDA. Švicar je po nastopu v Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu, odpovedal nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, Japonka pa se ravno na domačih igrah vrača po psihičnih težavah.

Roger Federer bo pred OP ZDA praznoval 40. jubilej.
Roger Federer bo pred OP ZDA praznoval 40. jubilej.FOTO: AP

Glavni del tekmovanja se bo v New Yorku začel 30. avgusta in končal 12. septembra. Roger Federer bo takrat že zakorakal v peto desetletje svojega življenja, saj bo 8. avgusta praznoval 40 let. Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je po Wimbledonu, ko je izpadel proti Poljaku Hubertu Hurkaczu, tožil o bolečinah v dvakrat operiranem desnem kolenu, nastopa v New Yorku pa uradno še ni potrdil.

Na prvotnem seznamu za OP ZDA sta pri moških tudi Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal. Đoković bo najprej na OI v Tokiu lovil zlato kolajno, ki mu v karieri še manjka, nato pa bo v New Yorku lovil sezonski grand slam, potem ko je bil v letu 2021 najboljši že na OP Avstralije, Rolandu Garrosu in v Wimbledonu. Nadal je tako kot Federer odpovedal nastop v Tokiu, pred tem pa ni igral niti v Wimbledonu. Vrnil se bo v ZDA na turnirju v Washingtonu.

V ženski konkurenci je na seznamu za nastop v New Yorku Avstralka Ashleigh Barty. Številka ena lestvice WTA je dobila turnir na sveti travi, v Tokiu pa bo lovila zlato kolajno. V boju zanjo bo tudi Osaka, ki se bo na domačih OI vrnila v teniško karavano.

Pred tem je Osaka po napredovanju v drugi krog odpovedala nadaljnje nastopanje na OP Francije, potem ko jo je vodstvo tekmovanja kaznovalo zaradi izpuščanja medijskih obveznosti. Kasneje si je Japonka vzela daljši odmor od tenisa zaradi depresije in psihičnih težav.

Olimpijski turnir v tenisu bo sicer v Tokiu potekal med 24. julijem in 1. avgustom.