Drugi športi

Federer na novo operacijo: Več mesecev ne bom mogel igrati

Ljubljana, 15. 08. 2021 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicar Roger Federer je danes na Instagramu objavil, da ga čaka nova operacija kolena. Ob tem je priznal, da bo posledično še kar nekaj mesecev odstoten s teniških igrišč. To pod velik vprašaj postavlja nadaljevanje kariere 40-letnega zvezdnika tenisa.

 

"Bil sem na številnih zdravniških pregledih kolena, ker sem se med sezono na travi in v Wimbledonu še dodatno poškodoval. Na žalost so mi rekli, da je zame srednjeročno in dolgoročno bolje, da koleno operirajo. Kar nekaj tednov bom na berglah in več mesecev ne bom mogel igrati," je v videu dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je že lani prestal dve operaciji kolena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dejal je, da se zaveda, kako težko bo pri njegovi starosti okrevati po novi operaciji, a je prepričan, da je to prava odločitev za njegovo zdravje. "Želim si dati vsaj malo upanja, da se lahko vrnem na Tour," je dejal zmagovalec 20 turnirjev za grand slam.

Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal so trenutno izenačeni po številu osvojenih turnirjev za grand slam.
Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal so trenutno izenačeni po številu osvojenih turnirjev za grand slam. FOTO: AP

To pomeni, da Federerja ne bo na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA, na katerem je slavil petkrat. Letos je nazadnje igral v Wimbledonu, kjer je v četrtfinalu izpadel proti Poljaku Hubertu Hurkaczu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1524197
16. 08. 2021 12.42
+1
Sem njegov velik fan, ampak vsake zgodbe je enkrat konec in tale bi se pri njegovih 40 letih komot končala. Itak je ogromno dosegel, kakih presežkov ne bo več spravil skupaj, da se pa na stara leta vlači po turnirjih in izpada v 1./2. krogih, pa po moje res nima smisla.
TEDOxy50pMEDO
16. 08. 2021 11.52
+1
Po mojem bo treba nehati. Dober si, ampak 'ebi ga, vsak je enkrat (pre)star.
OlalaKokoĐambo
16. 08. 2021 09.44
+3
Federer je igral nabolj elegantno in prefinjeno kakor se za ta sport tudi spodobi..Za moj pojem je igral najlepsi tenis.. Kot navijac Novaka upam da ga prehiti v GS , vendar priznam da je Fedex klasa ...
hondoid
16. 08. 2021 09.06
+4
Tudi,če preneha s kariero,bo tisti nekaj milijonov dovolj za dostojno življenje cele družine,a ne?