Drugi športi

Nadal zavezal še tretjo kravato, Đoković dobil 'nočni' dvoboj z Del Potrom

Rim, 17. 05. 2019 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švicarski teniški as Roger Federer je zaradi poškodbe desne noge odpovedal nastop proti Stefanosu Cicipasu v četrtfinalu rimskega mastersa. Poleg Cicipasa je napredoval tudi Rafael Nadal, ki je premagal španskega rojaka Fernanda Verdasca s 6:4 in 6:0. Prva nosilka in igralka sveta Naomi Osaka je brez boja predala dvoboj s Kiki Bertens, v polfinale tudi Karolina Pliškova in Johanna Konta.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Rafael Nadal - Fernando Verdasco
    01:00
    Vrhunci dvoboja Rafael Nadal - Fernando Verdasco
  • Vrhunci dvoboja Karolina Pliškova - Victoria Azarenka
    01:21
    Vrhunci dvoboja Karolina Pliškova - Victoria Azarenka
  • Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Juan Martin Del Potro
    00:59
    Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Juan Martin Del Potro

Roger Federer je v četrtek tako kot ostali teniški igralci odigral dva obračuna, potem ko v sredo zaradi dežja v Rimu niso igrali. Še posebej naporen je bil obračun proti Borni Ćoriću, kjer je v podaljšanem nizu tretjega niza Švicar rešil dve zaključni žogici Hrvata. Dvojni spored je očitno pustil posledice, saj je Federer obračun proti Stefanosu Cicipasu odpovedal zaradi poškodbe desne noge. 

V polfinale sta se uvrstila tudi Diego Schwartzman, ki je presenetljivo gladko izločil Japonca Keia Nišikorija (6:4 in 6:2), in Rafael Nadal. Peščeni kralj je s 6:4 in 6:0 odpravil utrujenega rojaka Fernanda Verdasca, ki je v sredo na igriščih preživel skoraj pet ur. ’Tabasco’ se je odlično upiral v prvem nizu, kjer je celo vodil s 3:1, a ga je nato Nadal razorožil in dobil prvi niz s 6:4. V drugem je Verdasco že kazal vidne znake utrujenosti, kar je Majorčan izkoristil in mu zavezal kravato (6:0). Še tretjo na tretjem obračunu v Rimu letos. V polfinalu se bo pomeril s Cicipasom.

Nadal (na fotografiji) vrača žogico rojaku Verdascu med njunim obračunom v četrtfinalu.
Nadal (na fotografiji) vrača žogico rojaku Verdascu med njunim obračunom v četrtfinalu. FOTO: AP

Nadal: Se že veselim
"Bolj ali manj mi je jasno, kaj moram storiti, a je nato kot vedno najtežje izvršiti načrt," pred težko pričakovanim spopadom s Cicipasom pravi Nadal. "Se že veselim. On (Verdasco, op. a.) je odigral nekaj zelo dobrih tekem in to mu je dalo veliko samozavesti za začetek obračuna. Res je bil prvi niz zelo težek, dobro sem igral, on pa je imel kljub temu lepo možnost, da bi niz dobil."

Dvoboj četrtfinala je v ženski konkurenci odpovedala prva igralka sveta Naomi Osaka, kar pomeni, da se je v polfinale kot prva uvrstila Kiki Bertens, sicer zmagovalka zadnjega turnirja v Madridu. Osaka je dvoboj predala zaradi poškodbe desne dlani. Naslednja si je polfinale zagotovila Čehinja Karolina Pliškova, četrta nosilka, ki je v podaljšani igri s 6:7 (5) izgubila prvi niz, nato pa se vrnila v igro in z dvakrat po 6:2 odpravila Belorusinjo Victorio Azarenko. Manj sreče je imela rojakinja Pliškove in ena najsvetlejših točk letošnjega turnirja, Marketa Vondroušova, ki je po izgubljenem prvem nizu proti Britanki Johanni Konta uspela izenačiti, nato pa ji je Otočanka v odločilnem tretjem nizu prepustila le eno igro in skupno slavila s 6:3, 3:6 in 6:1. 

Izidi, Rim, masters ATP (7,28 milijona evrov):

- četrtfinale:
Diego Schwartzman (Arg) ‒ Kei Nišikori (Jap/6) 6:4, 6:2;
Stefanos Cicipas (Grč/8) ‒ Roger Federer (Švi/3) b.b.;
Rafael Nadal (Špa/2) ‒ Fernando Verdasco (Špa) 6:4, 6:0;
Novak Đoković (Srb/1) - Juan Martin Del Potro (Arg/7) 4:6, 7:6 (6), 6:4

WTA (3,452 milijona evrov):

- četrtfinale:
Kiki Bertens (Niz/6) ‒ Naomi Osaka (Jap/1) b.b.;
Karolina Pliškova (Češ/4) ‒ Victoria Azarenka (Blr) 6:7 (5), 6:2, 6:2:
Johanna Konta (VBr) ‒ Marketa Vondroušova (Češ) 6:3, 3:6, 6:1.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.