Drugi športi

Federer po dveh letih znova v Parizu, Sharma do prvega naslova v karieri

Basel/Charleston, 18. 04. 2021 23.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je potrdil, da bo po dveh letih znova nastopil na Rolandu Garrosu, ki bo med 30. majem in 13. junijem na sporedu v Parizu. Obenem je 39-letnik sporočil, da bo pred tem nastopil še na domačem turnirju v Ženevi. Iz Charlestona pa prihaja novica, da je avstralska teniška igralka Astra Sharma po zmagi v finalu proti Tunizijki Ons Jabeur (3:6, 7:5, 6:1) osvojila svoj prvi naslov v karieri.

Turnir v njegovi domovini bo na sporedu med 16. in 22. majem, torej osem dni pred začetkom glavnega dela žreba OP Francije. Roger Federer, sicer številka sedem lestvice ATP, je namero o igranju na drugem grand slamu sezone sporočil na Twitterju.

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice se je marca na turnirju v katarski Dohi vrnil po več kot enoletni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, kasneje pa je odpovedal nastop v Dubaju v Združenih arabskih emiratih.

Pred dnevi je 39-letni Baselčan potrdil, da bo na peščeni podlagi nastopil tudi na mastersu v Madridu (2. - 9. maj), medtem ko bo izpustil masters v Rimu.

Federer je na igriščih Rolanda Garrosa nazadnje igral pred dvema letoma, ko je v polfinalu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu, Špancu Rafaelu Nadalu, s katerim si deli rekordni izkupiček 20 zmag na grand slamih. Pred tem je nazadnje Švicar na OP Francije igral leta 2015, največji peščeni turnir pa je osvojil leta 2009.

Roger Federer se po dveh letih znova vrača na sloviti pariški Roland Garros.
Roger Federer se po dveh letih znova vrača na sloviti pariški Roland Garros. FOTO: AP

Sharmi prvi naslov v karieri
Avstralska teniška igralka Astra Sharma je zmagovalka turnirja serije WTA v Charlestonu. Na drugem turnirju v tem ameriškem mestu, tokrat z nagradnim skladom 197.500 evrov, je v finalu ugnala Tunizijko Ons Jabeur s 3:6, 7:5, 6:1. Dvoboj je trajal uro in 54 minut, 25-letna Avstralka pa je prišla do prvega naslova na najvišji ravni.

Pred tem je v Singapuru rojena igralka enkrat že igrala v finalu turnirja serije WTA, in sicer pred dvema letoma v kolumbijski Bogoti. Takrat je bila boljša Američanka ruskih korenin Amanda Anisimova.

Prva nosilka Jabeurjeva je prav tako igrala v drugem finalu na najvišji ravni. Prvič je na zadnji stopnički igrala oktobra 2018, ko je bila v Moskvi boljša domačinka Darja Kasatkina.

Tokrat je Tunizijka bolje začela dvoboj in si priigrala prvi niz, tudi v drugem pa je delovala zanesljivo vse do 12. igre. Takrat je Sharmi uspel odvzem servisa, samozavest pa je prenesla v odločilni niz, v katerem je dosegla še tri "breake" in v 33 minutah izgubila le eno igro.

Charleston, WTA (197.500 evrov):

- finale:
Astra Sharma (Avs) - Ons Jabeur (Tun/1) 3:6, 7:5, 6:1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.