Drugi športi

Federer uspešen v Šanghaju, Fognini Murrayja spravil ob živce

Šanghaj, 09. 10. 2019 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarski teniški igralec Roger Federer je odlično začel nastope na mastersu v Šanghaju. V drugem krogu je premagal Španca Alberta Ramosa s 6:2 in 7:6. Manj uspešen je bil povratnik v karavano Andy Murray, ki je v treh nizih izgubil s Fabiom Fogninijem, s katerim se je tudi sprl med dvobojem.

Andyju Murrayju je zavrela kri globoko v tretjem nizu pri izidu 5:5, ko je ocenil, da se je Fabio Fognini poslužil nešportne poteze. Škot je namreč bil tik pred tem, da udari volej pri mreži, ko naj bi Italijan zakričal, kar ni v skladu s pravili. To je ob menjavi strani skušal dopovedati tudi glavnemu sodniku, vmes pa se je vmešal še Fognini, nakar mu je Murray zabičal, naj utihne. Italijanova provokacija je očitno uspela, saj je na koncu slavil v podaljšani igri tretjega niza in se z zmago 7:6 (4), 2:6 in 7:6 (2) uvrstil v tretji krog mastersa v Šanghaju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tam je tudi že Roger Federer. Švicarski maestro na uvodnem obračunu – v prvem krogu je bil prost – ni imel večjih težav s Špancem Albertom Ramosom. V prvem nizu je sicer ta vodil z 2:1, nato pa je Federer z dvema odvzetima servisoma dobil kar pet iger zapored. Drugi niz je bil precej bolj izenačen, saj sta oba tenisača suvereno držala svoja začetna udarca, odločila pa je podaljšana igra. To je precej bolje začel Španec, ki je povedel s 4:1, a se je nato Federer z delnim izidom 6:1 dokopal do končne zmage s 6:2 in 7:6 (5).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.