Drugi športi

Federer z zmago po 405 dneh odstotnosti

Doha, 10. 03. 2021 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Švicarski teniški igralec Roger Federer je dobil prvi obračun po več kot 13 mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena. Devetintridesetletnik je v drugem krogu turnirja ATP v katarski Dohi premagal Britanca Daniela Evansa z 2:1 v nizih.

"Ko si utrujen, ne veš, ali so to samo mišice, ali kaj drugega. Ampak pomembno je, da vidim, kako se bom počutil jutri ali v naslednjih šestih mesecih. Ni se lahko vrniti po toliko časa pri mojih letih, ampak ob sebi imam res izjemne ljudi, ki so mi ves čas pomagali in spodbujali," je po dvoboju na vprašanje o fizičnem stanju odgovoril Federer.

Prvi dvoboj po več kot letu dni premora je bil namreč za 39-letnega Švicarja zahteven. Ob številnih zgrešenih udarcih se je poznala dolga odsotnost, vseeno pa je Baselčan po skoraj dveh urah in pol unovčil izkušnje in ugnal britanskega tekmeca po "winnerju" z bekhendom. "Tudi če bi izgubil bi bil vesel, da sem nazaj na igrišču. Seveda je zmagati še toliko slajše, posebej z bekhendom po liniji. Z Danom sva skupaj trenirala, je res dober partner. Odigrala sva 20 nizov in zdaj kar nadaljevala," je po dveh urah in 26 minutah na igrišču z nasmeškom na obrazu razlagal veteran.

Prvi niz je dobil po podaljšani igri, v drugem pa je udaril Britanec in po hitrem "breaku" zdržal pritisk v ključnih trenutkih in izsilil odločilni niz. V njem sta imela tako Švicar kot Britanec nekaj priložnosti, da prideta do odločilnega odvzema servisa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Evans je zapravil dve v sedmi igri, Federer pa si je v 12. igri priigral še dve od skupno treh v nizu, izkoristil prvo ter se veselil preboja v četrtfinale. Tam se bo 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam pomeril z Gruzijcem Nikolozom Bazilašvilijem

Federer, ki bo 8. avgusta dopolnil 40 let, se je posebej poklonil tudi nekaj tisoč gledalcem v Katarju. "Že to, da je nekaj navijačev tu, je posebno za igralce. Tudi za tiste pred televizijskimi ekrani upam, da so uživali. V zadnjem letu dni smo vsi šli čez marsikaj. Upam, da vam teniški dvoboji prinesejo nekaj nasmeška v teh zahtevnih časih," je še dejal Švicar.

Trenutno na lestvici ATP šesti Federer je sicer na turnirju drugi nosilec, prvi je Avstrijec Dominic Thiem. Slednji je danes ugnal Rusa Aslana Karaceva s 6:7 (5), 6:3, 6:2. Eden od favoritov, Rus Andrej Rubljov pa je napredoval po predaji Francoza Richarda Gasqueta pred dvobojem. Gasquet je v torek premagal Ptujčana Blaža Rolo s 6:4, 6:4.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Michael Jordan
10. 03. 2021 20.42
+0
Mislim čisto drugač gledljiv tenis kot je bil v zadnjem letu, ko smo gledali sam dolgčas...še vedno z naskokom daleč pred vsemi...pa tisti, ki zdaj opevate 311 tednov Noleta, kar je sicer za pozdravit, se le dajte malo zamislit kaj pa ima Nole za sabo...Federer je imel odzadaj Nadala in Noleta, ki sta prihajala motivirana in počasi začela vsaj delno prevzemat primat, kaj ima pa Nole...lahko je bit 311 tednov na vrhu v taki konkurenci, ki vlada zdaj..
juventina10
10. 03. 2021 19.56
+2
car vseh carjev.