Drugi športi

Fenomenalni Roglič dobil tudi deseto etapo in si znova nadel rdečo majico!

Suances, 30. 10. 2020 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Primož Roglič je zmagovalec 10. etape letošnje Vuelte od Castra Urdialesa do Suancesa (185 kilometrov). V ciljnem sprintu, kjer je cesta šla navkreber, je v velikem slogu porazil konkurenco in se v zadnjih 70 metrih etape zlahka pripeljal do tretje zmage na letošnji Vuelti. V primerjavi s Carapazom je pridobil tri sekunde in deset dodatnih bonus sekund, kar pomeni, da imata z Ekvadorcem po desetih odpeljanih etapah enak čas.

"Smo izjemno zadovoljni. Prvo, ker sem lahko dobil etapo. Ekipa mi je pripravila odličen položaj. Odlično je, da sem zmagal etapo in da sem znova v vodstvu," je po tretji etapni zmagi na letošnji Vuelti mirno in preudarno razlagal Zasavec. "To se za našo ekipo ne bo veliko spremenilo, kar se tiče pristopa za naslednji dve etapi (dve zahtevni gorski etapi, op. p.). Videli smo, da imamo močno ekipo, tudi v gorah smo močni. Svoje delo moramo opraviti najbolje, kar znamo, nato pa bomo videli, kako bo šlo," je še dodal Primož Roglič, ki navdušuje s predstavami na letošnji Vuelti, na kateri brani lansko zmago. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Roglič je po zmagi na prvi in osmi etapi dobil še ravninsko, deseto etapo letošnje Vuelte. Tokrat je s pametno in taktično dovršeno vožnjo do samega zaključka izkoristil zadnji vzpon in se z navidezno lahkoto odpeljal od konkurence. Sprva je po podatkih organizatorja kazalo, da je v primerjavi z vodilnim Richardom Carapazom pridobil tri sekunde, nato pa so organizatorji ob uradnih rezultatih izbrisali prednost Rogliča in vsem pripisali enak čas. Ko je že kazalo, da bo po deseti etapi v rdečem Carapaz, so organizatorji znova pregledali posnetke in proučili čase tekmovalcev. Odločili so se, da obveljajo prvotni časi, torej, da si je Roglič privozil tri sekunde prednosti pred Carapazom, kar je ob desetih dodatnih sekundah nagrade za zmago pomenilo, da imata po desetih etapah z Ekvadorcem enak čas. To pa pomeni, da je Roglič zavoljo treh etapnih zmag (Carapaz nima še nobene) znova oblekel rdečo majico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V soboto bo na sporedu zahtevna, gorska etapa z zaključnim vzponom na Alto de la Farrapono.

Primož Roglič je po zmagi na osmi etapi v velikem slogu slavil še na ravninski etapi.
Primož Roglič je po zmagi na osmi etapi v velikem slogu slavil še na ravninski etapi. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Deseta etapa Vuelte je presenetljivo postregla z dramatičnim zaključkom, predvsem kar se tiče boja za skupno vodstvo. Strokovnjaki so zaradi dokaj lahke konfiguracije proge, ki je imela le en vzpon tretje kategorije, pričakovali skupinski sprint. V njem naj bi imeli sicer prednost najmočnejši in ne najhitrejši, a nihče vendarle ni pričakoval, da se bodo za etapno zmago udarili kandidati za vrh v skupnem seštevku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tem je sicer šlo na roko dejstvo, da sta zadnja dva kilometra potekala navkreber, a vzpon vseeno ni bil tako strm, da ne bi imeli možnosti tudi specialisti za sprinte. A ti so ostali v ozadju, povsem v ospredju pa se je znašel Roglič. Še enkrat več je dokazal, da se znajde tudi v sprintih, sodniki bi mu lahko pred najbližjim zasledovalcem prisodili tudi kakšno sekundo prednosti, saj je Avstrijec Felix Grossschartner, ki je ciljno črto prečkal kot drugi, zaostal kar nekaj metrov. Tretje mesto v etapi je pripadlo Italijanu Andrei Bagioliju

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Toda bolj pomembno z Rogličevega stališča je, da so se sodniki odločili, da je bila na cilju luknja med najbližjimi zasledovalci Slovenca in Carapazovo skupino dovolj velika, da glavnini niso pripisali istega časa, kar je branilcu naslova vnovič prineslo skupno vodstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 10. etape (Castro Urdiales–Suances, 185 km):
1. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) 4h14'11''
2. Felix Grossschartner (Avt/Bora-Hansgrohe) isti čas
3. Andrea Bagioli (Ita/Deceuninck-Quick-Step) 
4. Alex Aranburu Deba (Špa/Astana) 
5. Robert Stannard (Avs/Mitchelton-Scott) isti čas
...
7. Daniel Martin (Irs/Israel Start-up Nation) isti čas
14. Richard Carapaz (Ekv/Ineos) +3''

Skupni vrsti red po 10. etapi:
1. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) 40h25'15''
2. Richard Carapaz (Ekv/Ineos) isti čas 
3. Daniel Martin (Irs/Israel Start-up Nation) + 25''
4. Hugh John Carthy (VBr/EF Pro Cycling) + 51''
5. Enric Mas (Špa/Movistar)+ 1'54''

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (193)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
31. 10. 2020 11.40
+3
Pred časom so nekateri naši kolesarski strokovnjaki razpredali , da Rogliču , ker je začel s kolesarjenjem šele nekje pri 21 letih ali nekaj takega manjka po domače rečeno osnovna šola kolesarjenja , seveda tem strokovnjakom ne morem ugovarjati toda ima pa Roglič , kot vidimo narejen že doktorat v kolesarstvu in kaj za vraga potem rabi še osnovno šolo . Upam , da se tule oglasi kateri teh strokovnjakov in za konec še . BRAVO PRIMOŽ KAR TAKO NAPREJ.
larionov
31. 10. 2020 11.11
+4
Vsi so se matral, pol se je pa vlak mim odpelo... Bravo Rogla
apodgra
31. 10. 2020 08.29
+9
Kolesarstvo Moto kros sodita pod kategorijo drugi športi . Ali bi bilo težko uredništvo tega portala odpreti svoj rubriki "Kolesarstvo" in " Motocros" in dati enako težo temu športu, kot : nogometu, košarki, odbojki, MotoGP itd. V Kolesarstvu, in Motocrosu imamo svetovna prvaka, kaj pa imamo v ostalih prednostnih športih.
pojtrarara
31. 10. 2020 11.23
+1
res je - nespoštljivo do vseh naših kolesarjev in tudi do Tima Gajserja, ki je vrhunski. In potem se tudi zgodi, da je kakšen dan ko so naši vrhunski, na popu pa celo športna poročila začnejo z moto GP dirko in ne z vrhunskimi rezultati naših športnih kraljev.
Apostol1
31. 10. 2020 12.49
+1
pojtrarara........ Odkrito ti povem , da mi je vseeno s katerim športom začnejo recimo na naslovnici. Veliko bolj me razveseli novica , da je Roglič zmagal pa če prav je objavljena na zadnji strani.
Lock Down
31. 10. 2020 08.24
+5
Zelo pametno kolesarjenje Primoža, kdo bi si mislil, da bo zmlel šprinterje na ravninski etapi. Zaključek je bil ravno toliko navkreber, da šprinterji niso mogli razviti vse svoje hitrosti in točno na to karto je očitno igral naš as in lepo se mu je izšlo. Res fenomenalna zmaga.
dacer
31. 10. 2020 08.08
+3
Vsi slovenci smo zatabo, kar tako naprej v zmage. Rojen zmagovalec , naj ti strmijo v hrbet še naprej!
apodgra
31. 10. 2020 08.07
+4
Takoj po končanem prenosu na Evrosportu , sem priklopil na RTV Slovenija ( informativni program od 17 ur s športnim vložkom) in pričakoval odziv športnega uredništva na to zmago. Ne boste verjeli 17, 25 - športne novice , niti besede o tem uspehu Rogliča ,veliko športnih dogodki iz prejšnjega dne .Tudi na Teletekstu nič o tem velikem uspehu . Do 18 ure ni bilo na obeh še nobene informacije . Imam občutek, ko da športno uredništvo RTV Slovenija ni spremljalo tega prenosa. V dobi tako razvite informatike , se to ne bi smelo zgoditi. Bili so pa v dnevno informativni oddaji po 19 uri zelo veliko besedni , komentator je kar žarel od svojem komentarju. In mi plačujejo takšno RTV hišo. Če že niso v stanju plačati stroške prenosa in organizirati prenos , vsaj tiste podatke ,ki pa so dosegljivi in ne plačljivi ,bi lahko ažurno posredovali. Sramota , velika sramota .
Apostol1
31. 10. 2020 13.04
apodgra....... Mene pa zanima , če je to bilo tako ažurno kot si ti želiš objavljeno na TV NORA . Drugače povedano bolj me moti lažniva sramotna NORA TV kot to da slišim športno novico dneva kakše dve uri kasneje.
/Tic)
30. 10. 2020 21.54
+7
Primož, sam tko naprej pa ostan kle ks zdej,,,,gasaaaaaaaa,...... mat kurja zasavc,.....kapo dol
jožamb
30. 10. 2020 21.46
-3
Drugi je zaostal več kot 3m to pomeni vsaj 1s prednosti. Isto bilo, ko je zmagal v 8 etapi in ko je Martin zaostal hoho in so mu izbrisali zaostanek. Vse bolj se mi zdi, da Rogla NE SME zmagati letos!!!
Lock Down
31. 10. 2020 08.15
+2
Verjetno samo ti veš, kaj si hotel napisat. 1.) Na zadnji etapi "drugi" ni zaostal za več kot 3m(?), sploh ne vem od kod ti ta podatek. Pravzaprav je Roglič zmagal v skupini osmih kolesarjev, ki imajo isti čas kot zmagovalec. Nato se skupina raztrga in druga skupina v kateri je tudi Carapaz pripelje skozi cilj s 3 sekundno zamudo. 2.) V osmi etapi je Dan Martin za Primožem zaostal 19 sec. kar je tudi uradno priznan rezultat, nič se mu ni "hoho" izbrisalo. Sploh ne razumem, kaj bluziš z nekimi bolnimi teorijami zarote.
bekson74
30. 10. 2020 21.34
+1
zasavc je..itak smo navajen slabga lufta taku da lahka da več ud sjebe tud če fura deset avtov uspredi..
jolanka
30. 10. 2020 21.30
+11
primož je človek, ki ga preprosto moraš imeti rad. ker je priljuden, ker ima on nas rad, pa četudi ima samo dober pr. kar dvomim. primož tak je - naš. srečno naprej, primož, smo s tabo.
pojtrarara
30. 10. 2020 21.32
+11
njemu se vidi, čuti v odnosu tudi preko ekrana,da je tak srčen, iskren, spoštljiv do vsakega. Velik športnik, velik človek!
blazter
30. 10. 2020 21.25
+5
Ne vem zakaj, ampak, privoščim mu, iz srca.
apodgra
31. 10. 2020 08.10
+3
Blazter Ne veš zakaj , pa ti bom jaz povedal. Zato ker vrhunski inteligenten športnik , ki ceni in spoštuje svoje nasprotnike . Redko beseden ampak dovolj razumljiv.
borjac
30. 10. 2020 20.45
+12
Čestitamo Roglič, in upamo da boš do konca zdržal ta tempo, do končne zmage, Slovenski narod potrebuje tvoje zmage Roglič, da nam v teh težkih časih prineseš sonce in vero v boljše čase, kajti ko poslušamo naše politike ki nam govorijo kot pogrebniki, in nas potiskajo v brezizhodno temo grobov, potrebujemo tvojo svetlobo, zato naj bo moč s tabo.
pojtrarara
30. 10. 2020 21.34
+5
ma jst v prvi vrsti privoščim njemu, da zmaga zaradi njega samega, ker si to zasluži po vsem, kar kaže. Zraven sem pa vesela in počaščena,da se lahko ob njegovih zmagah in dosežkih veselim z njim, da nam lepša dneve, da nam daje razlog za nasmeh in veselje, ponosna da imamo takšnega športnika v naši državi. Preprosto je neverjeten, fenomenalen.
jožamb
30. 10. 2020 21.48
-1
pojtrarara
30. 10. 2020 21.52
+1
jst? na dobri empativni energiji, ki sočloveku srčno privošči uspeh in se veseli z njim :))) užitek, to,da si se sposoben veseliti z nekom za njegov uspeh in da tebi to tudi dobre energije zraven... poskusi :))
uporabnica1
30. 10. 2020 20.33
+13
A vi veste da dominiramo na vseh frontah? Primož je najboljši klančar oz. kar kolesar na svetu, Pogi najbolj talentiran mladi kolesar, Matej pa najboljši spustaš. Dokazano!:D
motorist_mb
30. 10. 2020 21.13
+3
Fali Pogi da si izmenjujeta zmage pa bi blo popolno!
uporabnica1
30. 10. 2020 21.17
+1
AVTOHTONsLOVEnc
30. 10. 2020 20.32
+3
neopredelen
30. 10. 2020 20.03
+13
vsaka cast Maestro! Komi cakam naslednji 2 etapi in torkov kronometer. kjer se bo ze videlo ali je majica ubistvu ze oddana. ce bo imel dovolj vatov v nogah za vikend bo prednost pred drugim ze vec kot 3minute.
Maček2
30. 10. 2020 19.56
+12
Bravo Rogla! 👍🚴
coalsack
30. 10. 2020 19.44
-9
hirajem
30. 10. 2020 19.43
+11
Ma bravo Roglić
hirajem
30. 10. 2020 19.43
+10
podmeninc
30. 10. 2020 19.37
+14
Kapo dol......mislm, da je pri smučarskih skokih spoznal (za razliko od drugih), če padeš se pobereš - če se lahko; greš spet na vrh- na štart in jih probaš nažgat...... go rogla do Madrida....in naprej👏👏👏💪💪
Maček2
30. 10. 2020 19.56
+10
Cicamica
30. 10. 2020 19.33
-14
Zdaj so ponosni nate ko zmaguješ, ko ne boš več te še povohali ne bodo. Vsekakor iskrene čestitke..
Viejo cabron
30. 10. 2020 20.00
+6
pojtrarara
30. 10. 2020 21.39
+3
jaz navijaz zanj srčno in verjamem vanj tudi, ko mu ne gre najbolje. zame je on the best od the best. Dokazovati se nam ne rabi, ker je že dokazal da je to, zdaj samo za njegovo srce in dušo navijam,da mu uspe tisto kar si želi in si po prikazanem tudi zasluži in z vsem srcem mu to privoščim in sem vesela zanj ob vsakem njegovem dosežku, ko mu pa ne gre, pa mi je mar, še kako, tudi jočem... na tdf nisem mogla gledat tistega groznega trenutka - solze v očeh, zvesta navijačica... vseskozi... zame je najboljši bil in bo - kot kolesar športnik in kot človek