Drugi športi

Ferlin ostaja v Nemčiji

Nürnberg, 24. 09. 2021 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski rokometni vratar Klemen Ferlin je podaljšal pogodbo z dosedanjim delodajalcem, nemškim Erlangnom. Prvotna pogodba bi mu sicer potekla šele po koncu sezone 2022/23, a je slovenski reprezentant pogodbo z nemškim prvoligašem predčasno podaljšal še za tri sezone, je klub sporočil na uradni spletni strani. Ferlin je sicer član Erlangna od lanskega poletja, ko je v nemško Bundesligo prestopil iz Celja Pivovarne Laško.

Klemen Ferlin v dresu slovenske reprezentance.
Klemen Ferlin v dresu slovenske reprezentance. FOTO: Miro Majcen

Klemen Ferlin je v prejšnji sezoni izpolnil visoke ambicije kluba, ta pa je dolgoročno podaljšanje pogodbe s slovenskim reprezentantom označil kot "velik mejnik". "Ni presenečenje, da so si Klemna želeli številni klubi v Evropi, še posebej, ker ni na voljo veliko vrhunskih vratarjev njegovega kova. Zato smo pri Erlangenu ponosni, da se je Klemen odločil ostati s trenutno petouvrščeno ekipo Bundeslige," je na spletni strani zapisal klub. "Res sem zadovoljen z novo pogodbo. Moja družina in jaz se tukaj počutiva zelo dobro, kar je bil eden poglavitnih razlogov, zakaj sem podaljšal sodelovanje. Imamo zelo dobro ekipo in sijajno vzdušje, zato se že veselim naslednjih let v tem klubu. Sam bom ekipi pomagal po najboljših močeh, da bi uresničili zastavljene cilje," je ob tem dejal 32-letni Ferlin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolgoletni član slovenske reprezentance, za katero je po podatkih Rokometne zveze Slovenije zbral 49 nastopov, je klubsko kariero začel pri trebanjskem Trimu. Leta 2014 je prestopil v vrste Gorenja iz Velenja, pot ga je nato leta 2017 vodila v Celje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.