Drugi športi

Krimovke v en glas: Takšna predstava, kot je bila na Švedskem, se ne more ponoviti

Ljubljana, 17. 09. 2021 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je že v uvodu v sezono Lige prvakinj premierna domača tekma – tokrat tudi z gledalci – morda celo najzahtevnejši izziv. Po porazu na Švedskem proti Sävehofu bodo izbranke Uroša Bregarja gostile eno najboljših ekip zadnjih let, madžarski Györ.

Več videovsebin
  • Krimovke nabirajo kondicijo pred prvo domačo tekmo
    00:22
    Krimovke nabirajo kondicijo pred prvo domačo tekmo
  • Pogovor s trenerjem Urošem Bregarjem
    02:26
    Pogovor s trenerjem Urošem Bregarjem
  • Pogovor z direktorico Dejo Ivanović
    05:27
    Pogovor z direktorico Dejo Ivanović
Dragana Cvijić in Andrea Lekić sta pred skorajda desetletjem že sodelovali v dresu Krima Mercatorja. Tudi v tekoči sezoni sta v Ljubljani združili moči.
Dragana Cvijić in Andrea Lekić sta pred skorajda desetletjem že sodelovali v dresu Krima Mercatorja. Tudi v tekoči sezoni sta v Ljubljani združili moči. FOTO: Damjan Žibert

Madžarski Györ je zmagovalec Lige prvakinj v letih 2013, 2014, 2017, 2018 in 2019, v letih 2009, 2012 in 2016 je bil finalist, v prejšnji sezoni pa je bil tretji.

Naša prva naloga bo, da ponovimo obrambo iz prvih 15 minut s prve tekme, ki je bila res dobra, da poskusimo zdržati dlje na višji ravni, da poskušamo ustaviti zunanji igralki Veronico Kristiansen in Stine Oftedal ter tudi levoroko Korejko Eun Hee Ryu. Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja

V uvodnem krogu elitnega klubskega rokometnega tekmovanja so Madžarke s 35:29 ugnale branilca naslova Vipers Kristiansand, pri čemer je s sedmimi goli izstopala Viktoria Lukacs. Krimovke so na drugi strani nepričakovano poražene na severu Evrope in bodo vtis popravljale proti skorajda najtežjemu možnemu tekmecu. A Ljubljančanke so se v novo evropsko sezono napotile močno okrepljene. Zasedbo je okrepila Francozinja Alisson Pineau, skupaj z Ocean Sercien-Ugolin pa ima ljubljanski tabor kar dve igralki, ki sta se na olimpijskih igrah v Tokiu veselili zlatega odličja. V ekipo so se vrnile Dragana Cvijić in Andreja Lekić ter Tjaša Stanko, po porodu je na novo sezono pripravljena tudi Alja Varagić. Novinke so tudi brazilska vratarka Barbara Arenhart, Hrvatica Paula Posavec, Katarina Krpež Šlezak, Neja Polak in mlada domača vratarka Zala Miklič. Krožna napadalka Dragana Cvijić, ki je kot ena odmevnih letošnjih okrepitev eden ključnih členov v ambiciozni Krimovi zgodbi, verjame, da se takšna tekma kot na Švedskem ne bo več zgodila. "Verjamem, da bomo proti Györu popravili tisto, kar je bilo slabo proti Sävehofu. Res pa je, da če nisi stoodstoten, lahko vsak premaga vsakega. Vsaka tekma je zato izziv, tudi v slovenski ligi," je dejala izkušena Cvijićeva.

Krim Mercator je v Skandinaviji odigral porazno tekmo, trener Uroš Bregar trdi, da daleč najslabšo v dosedanjem delu sezone.
Krim Mercator je v Skandinaviji odigral porazno tekmo, trener Uroš Bregar trdi, da daleč najslabšo v dosedanjem delu sezone. FOTO: RK Krim Mercator

Srbska rokometašica je potrdila, da bodo ljubljanske rokometašice pred domačo publiko poskusile popraviti vtis s prve evropske tekme: "Motivirane smo kot za prvo tekmo. Žal nam je, da smo izgubile dvoboj na Švedskem. Od ponedeljka smo se osredotočile na obračun z Györom. Takšen je šport. Včasih zmagaš, včasih zgubiš, nov dan pa vedno prinaša nekaj novega in treba je razmišljati o sledečem tekmecu. Tekma s Savehöfom nas je naučila pomembne lekcije in prepričana sem, da se takšna predstava več ne bo ponovila. Proti madžarski zasedbi bomo popravile to, kar je bilo slabega na Švedskem."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.