Drugi športi

FIA kaznovala Racing Point, Perez še enkrat pozitiven

Silverstone, 07. 08. 2020 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Vodstvo Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) je kaznovalo moštvo formule 1 Racing Point, ker njihov dirkalnik ni v skladu s pravili, na kar so opozarjali pri Renaultu. Dirkač omenjenega moštva Sergio Perez ne bo nastopil na dirki v Silverstonu, saj je bil po enotedenski karanteni pozitiven na novi koronavirus tudi na ponovljenem testiranju.

Racing Pointu bodo vzeli 15 točk v konstruktorskem seštevku svetovnega prvenstva, plačati pa bo moral še 400.000 evrov kazni, poroča spletna stran Formula1.com. Kljub kazni je Racing Point napovedal, da bo še naprej uporabljal enake komponente dirkalnika, ki naj bi bili po mnenju Renaulta in kar je s kaznijo potrdila tudi Fia v določenih delih intelektualna last Mercedesa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V pravilniku je namreč zapisano, da mora moštvo uporabljati le dele, ki jih je oblikovalo samo in so na seznamu, ki ga morajo moštva predložiti pred dirkami F1. Obenem pa deli, ki jih dobi s strani zunanjega izvajalca, ne smejo biti na seznamu uporabljenih delov konkurentov v F1. Pri Renaultu pa so prepričani, da Racing Point ne uporablja delov, ki jih je ustvaril sam, temveč gre za kopijo lanskega Mercedesovega dirkalnika. Racing Point trenutno preučuje ugotovitve preiskave, nato pa se bo odločil, ali se bo na odločitev pritožil ali ne.

Sergio Perez
Sergio Perez FOTO: AP

Perez še enkrat pozitiven, spet ga bo zamenjal Hülkenberg
Sergio Perez, voznik formula 1 ekipe Racing Pointa, konec tedna ne bo nastopil na veliki nagradi 70 let formule 1 v Silverstonu. Mehičan je bil po enotedenski karanteni pozitiven na novi koronavirus tudi na četrtkovem testiranju, tako da bo moral izpustiti še drugo dirko v Silverstonu. Tudi tokrat ga bo zamenjal Nemec Nico Hülkenberg.

Perez se je okužil v domovini, potem ko je po dirki na Madžarskem obiskal mamo. Kot so sporočili iz ekipe, se dobro počuti in verjame, da bo vse kmalu v najlepšem redu. Hülkenberg je Mehičana zamenjal že prejšnji teden, a je dirkal le na treningih in na kvalifikacijah, dirke pa zaradi tehničnih težav z motorjem bolida ni mogel začeti.

Na prvem treningu najhitrejši Bottas
Finec Valtteri Bottas je bil za 0,138 sekunde hitrejši od moštvenega kolega, Britanca Lewisa Hamiltona, ki ima v skupnem seštevku 30 točk prednosti prav pred Bottasom. Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil tretji, Nico Hülkenberg četrti. Ferrarijeva dirkača, Monačan Charles Leclerc in Nemec Sebastian Vettel, sta bila peti oziroma sedmi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.