Drugi športi

Verstappen izkoristil varnostni avto in v zadnjem krogu rešil naslov svetovnega prvaka!

Abu Dabi, 12. 12. 2021 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
370

Max Verstappen je na neverjetni zadnji dirki sezone, tj. dirki za VN Abu Dabija, zmagal s prehitevanjem Lewisa Hamiltona v zadnjem krogu in osvojil krstni naslov svetovnega prvaka. Neverjetno, znova dramatično dirko je dobil, potem ko se je zdel že premagan, saj je imel Hamilton pet krogov pred koncem debelih 11 sekund prednosti. A nato se je zavrtel Nicholas Latifi in poskrbel za varnostni avto, ki je vse skupaj obrnil na glavo. Tretje mesto je v senci dvoboja Verstappen – Hamilton pripadlo članu Ferrarijeve ekipe Carlosu Sainzu ml. Na četrtem mestu pa presenečenje dneva: 21-letni japonski dirkač Juki Cunoda (AlphaTauri). Ekipa Mercedesa se je sicer na razplet v zadnjem krogu pritožila, a je vodstvo dirke po burni razpravi malce po osmi uri sporočilo, da je zavrnilo obe pritožbi.

Končni vrsti red formule 1 v sezoni 2021
Končni vrsti red formule 1 v sezoni 2021 FOTO: Sofascore.com

"Neverjetno je. Poskušal sem vso dirko, nato je prišla ta priložnost v zadnjem krogu. Še vedno imam krče. Zelo sem ponosen na našo ekipo in na Hondo. Končno nekaj malega sreče zame. Seveda bi se rad zahvalil tudi Checu (Sergiu Perezu), izjemno ekipno delo. Mislim, da moja ekipa ve, da jo imam rad,in upam, da bomo skupaj še naslednjih 15 let," je po zmagi na dirki za VN Abu Dabija in krstnem naslovu svetovnega prvaka povedal Max Verstappen. Ta je na koncu v izjemno razburljivi sezoni 2021 – takšne prvenstvo formule 1 ni videlo že dolgo – zbral 395,5 točke, kar je osem več od dirkača Mercedesa.

"Najprej bi rad čestital Maxu in njegovi ekipi. Mislim, da mu je tu uspelo izjemno delo," je povedal Lewis Hamilton, ki je vodil večino dirke. "Ponosen sem na svojo ekipo, dali smo vse od sebe," je še dodal Britanec in športno prenesel poraz, ki je bil delno 'odločen' tudi v pisarni vodstva dirke. To bi lahko namreč varnostni avto pustilo na stezi do konca dirke in tako bi svetovni prvak postal dirkač Mercedesa.

Dobro je startal Lewis Hamilton, ki je takoj švignil mimo Maxa Verstappna in prevzel vodstvo še pred prvim zavojem, Verstappen je kmalu napadel na koncu ravnine, pri tem pa je Hamilton močno zapeljal s steze. Red Bullova ekipa je zahtevala, da Britanec mesto prepusti Nizozemcu, toda komisarji tej prošnji avstrijske ekipe niso ugodili. Verstappen v nadaljevanju ni mogel slediti hitremu Hamiltonovemu tempu, mu pa je pri lovljenju zaostanka močno pomagal Sergio Perez, ki mu je Britanca za nekaj časa kljub precej bolj načetim gumama uspelo zadržati za seboj. "Checo je legenda," se je po radiu moštvu Red Bulla javno zahvalil Verstappen. 

Nizozemcu je po srditem boju Mehičana z Britancem uspelo zmanjšati zaostanek na vsega slabi dve sekundi, a mu je nato Britanec, ko se je otresel Pereza, znova ušel na kar pet sekund prednosti. Nato je nastopil virtualni varnostni avto, ob katerem se je Verstappen odločil za nov postanek v boksih. Po vrnitvi je začel zmanjševati zaostanek za vodilnim Britancem, deset krogov pred koncem je znašal debelih 12 sekund. Jasno je bilo, da bo moral Hamilton vse do konca zdržati z le enim postankom, če bi še želel upati na zmago in še (rekordni) osmi naslov svetovnega prvaka.

Lewis Hamilton je izjemno startal in vodil praktično vso dirko, nato pa se je zgodil zadnji krog, ki je prinesel čudežno zmago Verstappna.
Lewis Hamilton je izjemno startal in vodil praktično vso dirko, nato pa se je zgodil zadnji krog, ki je prinesel čudežno zmago Verstappna. FOTO: AP

Pet krogov pred koncem je imel Hamilton praktično neulovljivih 11 sekund prednosti, ko se je na nevarnem delu steze zavrtel Williamsov dirkač Nicholas Latifi. Vodstvo dirke ni čakalo in na stezo takoj poslalo varnostni avto. Verstappen se je odločil, da bo še enkrat poskusil srečo v boksih, medtem ko je Hamilton preventivno raje ostal na stezi, saj bi mu lahko mesto odvzel Nizozemec, varnostni avto pa bi lahko ostal na stezi vse do konca. Varnostni avto se je umaknil tik pred zadnjim krogom, Verstappen pa je zadnji krog začel na Hamiltonovem zadku, in to z novimi, svežimi gumami. Verstappen je hitro unovčil sveže gume in prehitel Hamiltona, gledalci v Abu Dabiju pa so tako rekoč ponoreli. Hamilton je še poskusil napasti, a se je Nizozemcu uspelo ubraniti. Zagotovo pa bo odločitev vodstva dirke v garaži Mercedesa pošteno burila duhove. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hamilton je namreč prav v zadnjem krogu ostal brez (rekordnega) osmega naslova svetovnega prvaka, s katerim bi ugnal legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja – oba imata trenutno po sedem naslovov prvaka. Za Verstappna je to prvi osvojeni naslov prvaka. 

Končni vrstni red dirke za VN Abu Dabija
Končni vrstni red dirke za VN Abu Dabija FOTO: Sofascore.com

Pritožbi Mercedesa po dirki, a obe zavrnjeni
Vodstvo Formule ena je približno uro po dirki sporočilo, da je Mercedesova ekipa vložilo dve pritožbi, s katerima zahteva spremembo izidov oziroma kazen za tekmeca iz vrst Red Bulla Maxa Verstappna

Prva pritožba se je nanašala na odločitev vodstva tekmovanja, da je pred zadnjim krogom dovolilo voznikom, ki so za krog zaostajali za takrat vodilnim Hamiltonom, da Britanca ob posredovanju varnostnega avta prehitijo, a ob tem vsi za krog zaostali dirkači vodilnega Hamiltona niso prehiteli. Druga pritožba pa se nanaša na domnevno kršenje pravil Verstappna, ki naj bi prehiteval na delu steze, kjer to še ni bilo dovoljeno. Gre najverjetneje za merjenje moči med obema pretendentoma, ko si je Hamilton skušal privoziti nekaj prednosti pred ciljno ravnino ob umiku varnostnega avtomobila. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolgo časa je trajala obravnava in zaslišanje obeh udeleženih ekip, nato pa je v večernih urah vodstvo dirke le sporočilo svojo odločitev. Prvo pritožbo, torej domnevno nepravilno prehitevanje Verstappna, je zavrglo. Vodstvo tekmovanja je sicer potrdilo, da je Verstappen za kratek čas ob pospeševanju in zaviranju obeh dirkačev smuknil za nekaj centimetrov pred Hamiltona, a da ob umiku varnostnega avta ni bil pred Britancem, zato je pritožbo Mercedesa zavrgla. Vodstvo tekmovanja je nato po burni debati malce po osmi uri zavrglo tudi drugo Mercedesovo pritožbo in ostalo je pri tem, da je Verstappen svetovni prvak. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Žalostno je, da smo morali skozi vse to. To je bilo fantastično leto, ponosen sem na Maxa in na celotno ekipo. Je svetovni prvak in je zasluženo svetovni prvak," je po razsodbi vodstva dirke za Sky Sports povedal šef Red Bullove ekipe Christian Horner. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (370)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kor22
13. 12. 2021 18.20
+7
vemo kako je leta 2008 hamilton osvojil sramotno naslov, takrat bi mogo massa bit prvak
burekkafana78
13. 12. 2021 16.24
-5
Max je fenomenalen dirkač in samo rečem kapo dol Lewisu, ker je pri 36. hitrejši na zadnjih dirkah od Maxa! Drugo leto(dobre tri mesece) prihajajo nova pravila, kaz vidim menjave pri vrhu, Ferrari, McLaren( Alfa ter Aston po mojih podatkih lahko presenetijo), pričakuje se podobno kot 2009. Morda nekdo povsem iz začelja raztura! Avti pa bodo malce počasnejši!
burekkafana78
13. 12. 2021 16.18
-1
A gre kdo f1 2021 prek neta? 😎
nightifly
13. 12. 2021 15.26
-2
Casopisi v tujini brez zadrzkov opisujejo vcerajsnje dogajanje na dirki F1 //////////////********** da se zavestno krsijo pravila in se odpira vrata najbolj drznim in na momente surovim dirkacem je samo se en zebelj v krsto korektnosti . V zgodovini so s e v tem sportu ze dogajale umazanije ,da se je kar kadilo za mostvi in managerji . Toda direkcija tega sporta bi morala biti vedno neupogljiva in postena do vseh . ############# La vittoria di Verstappen spiega bene come è cambiato lo sport Principe tra i motori: la sceneggiatura prima delle regole .///////////////// Verstappen's victory explains well how the Prince sport among motorsport has changed: the script ,show before the Rules .////////////////////// Verstappenova zmaga dobro razloži, kako se je spremenil kraljevski port v motosportu: scenarij, predstava pred pravili.
herr catz
13. 12. 2021 16.02
+5
4krat
13. 12. 2021 16.56
+5
Kdo je že načrtno goljufal s preveč odprtim DRS? Za tako načrtno goljufanje, bi morala slediti diskvalifikacija, in ne samo zadnje startno mesto!
ResnicaSeTuZeloCenzurira
13. 12. 2021 14.29
+1
To da se FIA ves čas vmeava v rezultate ni nič novega. Ob koncu 80ih in začetku 90ih so spreminjali zakone kar med dirko. SUZUKA 1989, ko je PROST trčil v SENNO, ki ga je prehiteval od znotraj je bila prva tovrstna poteza. Ko so SENNO porinili naprej in je ta dirko dobil in postal prvak za 5 minut so med tem časom spremenili zakon, da bi moral Senna vzvratno nazaj na dirkališče in ne naprej. Tako so ga izključili. Leto kasneje, so na dan dirke zamenjali prvi štartni položaj in tako SENNO, ki je bil pred Prostom postavili na notranjo "umazano"stran... To vse ni nič novega. Tudi trk Schumacherja s Hillom, ko je Schumi že odstopil in se vrnil na stezo, da je zrinil Hilla in mu poškodoval vilico na levem kolesu.. Ostal je NE kaznovan.. Danes bi mu vzeli licenco... Oziroma so Schumija kaznovali leta 96, ko je trčil v Villnueva... Pa je bilo manj očitno kot leta 1994. Tako pač je FIA je FIA.. Včerajšnja dirka je bila absolutno Hamiltnova. Ampak sreča in varnostni avto sta se postavila na stran RedBulla in priznam zadovoljen sem z razpletom. V končni fazi pa, če bi se zaostali dirkači umaknili Verstapnu bi bilo vse narobe, ker bi jih Mercedes obtožil, da so pomagali Verstapnu.. Toto Wolf je maček, ki želi vse pod kontrolo a mu tokrat FIA ni dovolila. Žal ni bila sreča na njihovi strani!
Herba
13. 12. 2021 15.19
-1
Če si zadovoljen z razpletom se lahko že FIA zaposli, ker očitno to odobravaš in sreča tu ni imela nobene vloge.
Wyatt
13. 12. 2021 16.54
+4
Preden pišeš nebuloze, pozanimaj se onpravilih leta 1989. Da ti prišparam čas in energijo, Avto , ki je spredaj ima vedno prednost izbrat linijo v ovinek. Drugo: Senna je bil DSQ , ker je sekal šikano in ker so ga porinili. To je bilo dovoljeno le, če je bil avto na nevarnem mestu. Vsa ta pravila so bila jasna in znana. Senna po drugi strani leta 90 ni dobil nobene kazni, ko je namerno trcil v prosta v prvem ovinku suzuke in to celo priznal. Za tako stvar so recimo Schumacherju vzeli vse tocke v Estorilu. Zato pozanimaj se prvo kaka pravila so bila v dolocenih letih preden se smešiš tu gor.
fcrs_lj
13. 12. 2021 14.17
+0
Preberite si malo mnenja bivsih voznikov F1, velika vecina pravi da se to ne dela. Odlocitev enega cloveka, ki je imel 1 min na razpolago, je odlocil o zmagovalcu cele sezone. V sportu v katerega se vlagajo miljarde €. Se bolj jim je smesno komuniciranje, FIA in mostev med dirko, ki je podobno bartanju na trznici. Ko sefi mostev zagovarjajo postopke voznikov, je najbolj absurdno. Vsi se pa strinjajo, da si zelijo zmagovalca na stezi. Ne pa da voznik, ki je imel 11s prednosti, konkurent pa se 3 voznike za prehitet, ki zaostajajo za krog. Dva voznika, se borita za 10 pozicija in kot amaterja, ne zavedata se svojih dejanj, naredita zaplet in varnostni avto. Na enkrat voznik ki je vodil celo dirko in ima prednost 11s nima vec prednosti, tisti zadaj kar naekrat ima vse v svojih rokah, gre v boks ker nima kej izgubiti zamenja guma in pride do vodilnega brez dirkanja ampak zaradi odlocitve enega cloveka. No to je sporno vsem ki se razumejo v ta sport.
Prinašalec
13. 12. 2021 13.31
+0
Ni druge pomembne teme danes kot f1, Korona je že skoraj izzvenela. 🤪
Wyatt
13. 12. 2021 12.47
+5
Cunoda se napiše Tsunoda dragi 24ur, nismo še v srbiji.
Mladi? Plasto
13. 12. 2021 12.01
-5
max je dobil naslov , ker so mu ga dali funkcionarji ...... na stezi je bil boljši hamilton ..... podobna scena kot pri prostu leta 91 , ko je jean marie ballestre podaril naslov prostu , namesto senni ..... zato pa tega sranja noben več ne gleda ..... vrtijo se jim sam še cifre in ko se bojo kitajčki naveličal tole gledat , bo šlo sam še v franže .... to ni več sport , temveč resničnostni šov :D -- in letos je zmagala princeska ,ki je celo leto cvilila in se metala ob tla ..
Wyatt
13. 12. 2021 12.46
+5
Prvo kot prvo nimas pojma. Leta 91 je prvenstvo zmagal Senna, svoje tretje. Kar ti namigujes je leto 1989, ko je Prost zmagal in bi zmagal tudi ce v suzuki ne bi trčila. Senna nikoli ne bi naredil ovinka, a to je druga zgodba. Moral pa bi zmagat se v Avstraliji pa je odstopil, tako da ta debata je brezpredmetna. Max pa je bil letos 2x oškodovan, v Silverstonu , ko ga je Hamilton vrgel ven in na Madzarskem ko ga je bottas. Plus na startu te zadnje dirke , ko je pravilno prehitel hamiltona, hamilton pa je sekal ovinek in si privizil 2 sekunde prednosti, nezaslužene. Na koncu je imel Max srečo, a če pogledamo celo sezono je naslov zaslužen.
Prinašalec
13. 12. 2021 13.33
-7
Wyatt
13. 12. 2021 13.38
+5
Mladi? Plasto
13. 12. 2021 16.46
-4
res je .... letnica je 89 ..... insenno so diskvalificiral , ker je prevozil šikano izven proge , kot jo je po predstavitvi rona denisa še najmanj 10 dirkačev , od katerih nihče ni bil sankcioniran razen senne seveda :D ..... isto sranje pa zdejle ferštapen :D
4krat
13. 12. 2021 17.01
+4
Max je dobil naslov, ker je zbral največ točk v celi sezoni. Mercedes bi moral biti diskvalificiran po goljufanju z DRS!
Wyatt
14. 12. 2021 09.53
+1
Res se ne spomnem , da bi še kdo tam sekal ovinek. Mogoče si gledal kako drugo dirko.
BellaCiao
13. 12. 2021 11.53
+7
BRAVO Verstappen in vesel sem da MERCEDES dobi kajlo!
nightifly
13. 12. 2021 12.55
-5
..........govorite o Verst ., ne poveste pa nic o voznji Lewisa . Je storil kaj narobe ,razen,da so mu ukradli zmago in naslov ? Kako je vceraj vozil Verstappen ? Ja , hitro ,toda kako? Je zasluzil naslov , povejte no ....... me prav zanima .
ErenYega
13. 12. 2021 12.57
+3
U jok pa na drevo nightifly... Sprizani se že
nightifly
13. 12. 2021 13.19
-2
Prinašalec
13. 12. 2021 13.33
-1
ErenYega
13. 12. 2021 13.55
+5
prinašalec, jaz nimam za kej jokat, ker je Max prvak😉
4krat
13. 12. 2021 17.02
+3
nightifly, Verstapen je včeraj vozil tako hitro, da je zmagal in zasluženo osvojil naslov, če te že zanima...:)
Prinašalec
13. 12. 2021 10.46
+0
Ne moreš verjeti, že 2 dni na naslovnici, sedaj ko je zmagal(?) Verstapen. Ne vem, ali navijajo za Maxa? Pred tem si lahko iskal novico kdaj bo POP TV kaj zapisal, o dirki itd. Vse se je zgodilo, ko je pop tv prenehala s prenosom dirk formula 1, ko je bil komentator še Ališić. Itak ga nisem maral, ker je bil zelo pristranski za( Schumaher). Sem zelo presenečen, ker je bila vedno prva novica moto gp, kako dolgo še, se sprašujem.
nightifly
13. 12. 2021 10.55
+0
nightifly
13. 12. 2021 10.36
-1
In se nekaj je povezano direktno z nami navijaci .....kaksna je to zmaga , ce je po taksni odlocitvi zmago izgubil nekdo ,ki je vodil celo dirku suvereno ,ne z nasprotnikom v auspuhu ,ampak celo z 11+ sekundami nekaj krogov pred koncem ,torej je sportno gledano , teh 11 sekund do prekinitve in vhoda SC zapecatenih ,in to je zmaga . Cista ,kristalno cista zmaga . Drugo pa je jasno mesanje kart na zeleni mizi FiA Casinó -ja ,kot ze nickolikorat do sedaj . Ne gre tu za Ham-a lai kogar drugega ,imena niso vazna , grez a sport , ki s takimi potezami direkcije izgublja na kredibilnosti . Kako naj vsemu verjamemo mi navijaci . Tisti ,ki ze nekaj destletij vsako leto porabimo en zajeten del denarja za stroske ogleda ene ,ali pa dveh ditk v letu ,skupaj z vstopnicami ne moremo biti zadovoljni , da spremljas dirko ,v kateri zmaga nekdo ,ki je v bistvu drugi celotno dirko , + dejstvo ,da vozi zelo zelo agresivno ,+ dejstvo,da je Maxu ,vceraj determinantno pomagal in dirko tudi odlocil Chico , ki je Hamiltona zadrzeval iz iznicil njegovo prednost . Kaksna zmaga je potem to na Koncu ?
tomaz.hren@siol.net
13. 12. 2021 11.06
+0
Da ne govorimo o dirki, ko so vozili dva kroga za SC in potem zmaga voznik, ki ima pol. Letos so na vsak način želeli, da zmaga Max.
nightifly
13. 12. 2021 12.51
+1
Zame sta bili to dve napaki direkcije dirke , tudi ce pustim ob strani zelo trdo ,drzno in vcasih neverno voznjo Max-a . Gre za to ,da je Masi ,oz. v njegovem imenu dirkcija dirke naredila anpako z odlocitvijo o (ne)prehitavnju sledilcev Hamiltona se v casu SC -ja .Drugo pa je potem se odlocitev , in zo zavestna odlocite nadaljevanja dirke prakticno v zadnjem krogu , ko je tudi vsak dojencek na tem svetu vedel ,da bo Max z lahkoto prehitel Lewisa s pomocjo zavetrja in svojega odprtega zadnjega flapa , ,obenem pa ne bo vec casa za Lewisa ,da si povrne prvo mesto , ce bi bila na primer se dva ali trije krogi do konca . Toda najhuje je ,da so to storili zavestno z vednostjo ,da bo dirkac ,ki sledi ,torej Max to izkoristil ,kljub temu ,da je imel cez 11 sekund zaostanka do trka Latifija ,torej ne bi modgel niti v regularnem casu prehiteti Hamiltona ,kie ze tako malce popustil in samo zelel varno pripeljati bolid do cilja . Gre za to,da je bila Hamiltonova zmaga cista ,postena , trdo prigarana ....jasno ,ce ne bi bilo Latifija . Ampak celo v tem primeru ,se povsod ,prakticno v vsakem sportu da prednost trenutno prvemu ,uposteva se casovnica in njegovo pocetje v tisti uri in tricert oz .58 krogih . Torej -Lewis je vozil cisto ,brezhibno , korektno , in to od zacetka do konca -skoraj ,,toda tako bi vozil do konca . Taki voznji vzeti zmago ,in ne samo to ,tudi naslov svetovnega prvaka je - ogabno.
nightifly
13. 12. 2021 10.27
+2
Kakorkoli , to kar je nredil Masi ob zadnjem SC -ju je bila velika napaka , ki bi jo moral nekdo placati . Tudi ce odmislimo kaj je pocel M.V.
nightifly
13. 12. 2021 10.26
+0
Ham je po dirki sportno cestital nasprotniku na pisti ,Maxu V. Pozitivna gesta , se posebno zato ,ker mislim,da sta se v osnovi oba dobro borila za zmago . Toda tu se vse primerjave nehajo. Zakaj ? Zato ,ker so se tudi mozje v FIA ,torej odgovorni v sportu F1 nekj let nazaj ob smrti Jules L. André Bianchi-ja zavezali ,da bodo to dirkanje naredili varno kolikor se da .Toda ta obveza je bila samo na piprju ,ker je Jasno ,da morajo ob vedno vecjih proracunih mostev , skrbeti tudi za medijsko odzivnost in sponsorje ,ki prinasajo morje denarja . Resnici na ljubo , odprli so vrata ´´nasilnemu dirkanju ,in to zavestno ,ko sami v direkciji dir F1 ne vedo ,nocejo vedeti kako ustaviti ali omejiti nebrzdano voznjo Maxa V. ,kije na pistah neusmiljen , . Zal sama direkcija ne sledi vec temu tempu dirkanja , vsi pogresajo Charlie-ja W. , ki je suvereno vodil dirke , zdaj pa z novo napako skusajo resiti in popraviti stare . Dokler ne bo spet kdo odselv nebo ,in spet se bodo posipali s papelom . To dirkanje je uslo izpod nadzora , seveda ga lahko ´´zrihtajo´´ ,da bo po sprejemljivih pravilih ,toda morallo bo biti tudi gledljivo in privlacno . Toda kko ,tako kot sta se na pisti bnasala Arnoux in Villeneuve ter ostali ? Naj se odlocijo .
GibbsNCIS
13. 12. 2021 09.24
+2
če zadevo mal bol globje pogledaš dejnsko ugotoviš da je Mick rešu očetov rekord k je trču z Latifijem. kira legenda
Wyatt
14. 12. 2021 09.56
+2
Mick ni naredil nič, Latifi je trcil sam od sebe.
ksrecko
13. 12. 2021 09.20
-4
L.H.so ukradli naslov M.F.najse kar kislo smehlja kraja je očitna.
aviktora
13. 12. 2021 08.55
+2
Dobil je božično darilo.
Prinašalec
13. 12. 2021 13.36
+2
Aviktora#,...... To se pa strinjam, podarjeno.
4krat
13. 12. 2021 08.45
+5
kdo je ze namerno goljufal s prevec odprtim DRS, zaradi cesar bi morali biti diskvalificirani in ne samo start z zadnjega mesta?
noft
13. 12. 2021 08.39
+1
Lojz pa spet na kolenih.
Killer999
13. 12. 2021 08.17
+12
No no zdaj se pa uzigajo mercedesovi feni celo sezono jim je fia stala ob strani in zaradi fijinih napak so sploh prisli do drugega mesta takk da ste lahko srecni to dirko si bom pogledu najmanj 50x 🤣🤣🤣🍾🍾🍾🍾
GibbsNCIS
13. 12. 2021 08.58
+6
točno tako. tudi na tej dirki je LH sekal šikano ko ga je MV prehitel in FIA ni zahtevala da LH spusti MV naprej