Drugi športi

VIDEO & FOTO: Jarc absolutni prvak, Mahorič najboljši v kategoriji elite

Ljubljana, 28. 06. 2009 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
K.A. / STA
Komentarji
3

Letošnje kolesarsko DP v Mirni Peči se je končalo s presenečenjem. Na veselje številnih domačih navijačev je bil najhitrejši Blaž Jarc (Adria Mobil), ki pa je tekmoval v konkurenci do 23 let.

Blaž Jarc
Blaž Jarc FOTO: Damjan Žibert

Drugi je skozi cilj 178 km dolge proge prišel Mitja Mahorič (KD Radenska Finančna točka).
 

Slednji je po letu 2005 drugič v karieri postal prvak v kategoriji elite. Drugo mesto v tej kategoriji je osvojil Jure Kocjan (Carmiooro), tretji pa je bil Jani Brajkovič (Astana). Pri ženskah je bila najboljša Italijanka s slovenskim potnim listom Sigrid Corneo, pri starejših mladincih Jan Polanc (Sava Kranj), pri mlajših mladincih pa Marko Curk (KK Nova Gorica).
 

Blaž Jarc
Blaž Jarc FOTO: Damjan Žibert

Blaž Jarc je veliko presenečenje letošnjega državnega prvenstva. Na njega so v moštvu Adrie Mobila računali v kategoriji do 23 let, ki je vozila skupaj s člani, da pa bi lahko premagal tudi konkurenco starejših kolegov (v njej je manjkal le Tadej Valjavec), pa ni pričakoval nihče. A v domačem kraju je kolesar, ki je nase opozoril že na četrtkovem kronometru, ko je zaostal le za Janijem Brajkovičem, dobesedno drvel. S pobegom je poskusil že sredi dirke, bil dolgo časa v samostojnem pobegu, toda nato ga je skupina zasledovalcev ujela. A v zadnjem delu dirke je poskusil znova, tokrat je bil predvsem zaradi svojih kronometrskih sposobnosti uspešnejši, v cilj je prišel s prednostjo in seveda z visoko dvignjenimi rokami.
 

"Zmagati v domačem kraju so sanje vsakega športnika. Očitno me je nastop v domačem kraju dodatno motiviral, zadnje kilometre sem vozil kot v transu. Napadel sem po klancu navzdol, saj spadam med težje kolesarje, kar pomeni, da sem v spustu hitrejši. Do konca pa sem samo potiskal pedala, okoli sebe pa videl le meglo," ni skrival veselja 20-letni tekmovalec ekipe organizatorja, ki je lani zaradi poškodbe moral izpustiti večji del sezone. "Resno sem začel tekmovati šele na začetku tega meseca. A očitno sem pravočasno prišel v formo. Upam, da bom to pokazal tudi na evropskem prvenstvu naslednji teden," je dejal kolesar, ki je poskrbel za nevsakdanji dogodek, da je kot mlajši član ugnal starejše kolege in poskrbel za vprašanje, ki marsikoga spravlja v zadrego. Kdo je v bistvu letošnji državni prvak?
 

Dirka na izredno selektivni progi je bil ves čas zanimiva. Že na samem začetku sta ušla Tomaž Nose in Vladimir Kerkez, ki pa nista imela moči, da bi zdržala do konca. Za njima je bilo še veliko napadov, toda dirka se je razpletla v zadnjih štirih krogih. V zadnjih dveh se je iz glavnine v ospredje prebil tudi Mitja Mahorič, ki je bil na koncu močnejši od Kocjana, Brajkoviča, Boruta Božiča, Mateja Stareta ter Kristjana Fajta ter si po letu 2005 (državno prvenstvo je bilo v njegovem Ptuju) drugič prikolesaril naslov najboljšega. Razlika je le v tem, da je pred štirimi leti nastopal v dresu Perutnine, tokrat pa je bil član ekipe Radenska KD Finančna točka.F

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Rozman 1
28. 06. 2009 21.21
braco blaž use čestitke !!!! zdj veš d si najjači!!!
xxxNM
28. 06. 2009 21.07
To Blaž sej moraš doma zmagat druge ti ni. :D
josee
28. 06. 2009 20.12