Drugi športi

VIDEO in FOTO: Prestižni obračun univerz Oxfordu

London, 31. 03. 2013 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Veslači univerze Oxford so zmagovalci že 159. dvoboja s Cambridgeem. Na reki Temzi v Londonu so za približno dve dolžini čolna ugnali večne tekmece.

Veslači univerze Oxford so na tradicionalnem že 159. obračunu na reki Temzi v Londonu premagali tekmece iz Cambridgea. Oxford, ki je že pred regato veljal za favorita, je na 6,8 kilometra dolgi progi zmagal za slabi dve dolžini čolna in tako skupno vodstvo v zmagah povišal na 81:77. Oxford in Cambridge, dve najstarejši britanski univerzi, sta se prvič pomerila leta 1829, nato pa vsako leto z izjemo vojnega obdobja.

Zmage se je veselila ekipa Oxforda.
Zmage se je veselila ekipa Oxforda. FOTO: Reuters

"Bilo je zelo zabavno, a naporno. Skrbno smo pripravili načrt, se ga držali od starta do cilja in uspeli,“ je po zmagi povedal Oxfordov Oskar Zorrilla. Ob tem dodajmo, da so imeli zmagovalci nekoliko težji čoln, saj je skupaj s posadko tehtal 757,6 kilograma, čoln tekmecev pa je bil več kot 20 kilogramov lažji (736,4 kg). "Odveslali so izjemno. Vsak njihov zavesljaj je bil skrbno načrtovan in preprosto nismo imeli odgovora na vse skupaj. Bržkone se mi bo prav ta preizkušnja še lep čas vrtela v glavi. Ponosen sem na fante, trudili so se, ampak tekmec je bil tokrat veliko boljši. Ni šlo le za veslanje,“ je po dvoboju priznal George Nash iz Cambridgea.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.