Drugi športi

Froome dvomi o Rogliču: V zaključku velikih dirk običajno popusti

Ljubljana, 10. 09. 2020 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
68

Štirikratni zmagovalec Toura Christopher Froome je v svoji analizi letošnje dirke po Franciji dejal, da sam ne bi stavil na Primoža Rogliča, ker Zasavec običajno v zaključkih dirk popusti. Bolj močen kot kdaj koli prej se mu zdi Tadej Pogačar, a če bi moral izbirati, bi ostal lojalen in za zmagovalca določil Kolumbijca Egana Bernala, saj se mu moštveni kolega zdi iz dneva v dan močnejši.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Malce čudne razmere so, ker ne tekmujem, toda moram reči, da uživam v gledanju letošnjega Toura. Zdi se, da bo to izjemna dirka. Za zdaj ni razočaral, bilo je nekaj presenečenj. To leto je bilo zelo čudno zaradi priprav, pomanjkanja treninga, težko je bilo predvideti formo kolesarjev pred dirko," je uvodoma v pogovoru za britanski ITV Sports dejal Christopher Froome, nato pa se dotaknil glavnega favorita za končno zmago Primoža Rogliča. Froome je z njim dirkal tudi na kriteriju Dauphine, kjer je lahko dodobra občutil njegovo moč, ko se je Roglič na enem od vzponov preprosto odpeljal od konkurence. "Če sem iskren, imam pomisleke, kako dolgo bo njegova dominantnost na Touru trajala. Videli smo, da je na dirkah za 'grand tour' proti zaključku dirk popustil. Če pogledamo, kako je dirkal na Tour del'Ainu in kriteriju Dauphine, bil je nezaustavljiv, nihče mu ni prišel blizu. Zdaj pa se zdi, da je malo bolj človeški. Ne odpelje se kar od vsakogar. Vozi pametno, je malce bolj zadržan. Mogoče je to dobra stvar in bo zdržal tri tedne in me presenetil, toda del mene le zadržuje dih in čaka na to, kdaj se bo zgodil trenutek, ko bo ostal brez moči," je o prvem favoritu za končno zmago Primožu Rogliču dejal Froome. 

Chris Froome  (tretji z leve) dvomi, da bo Primož Roglič (desno) s tako dominantno vožnjo zdržal tri tedne.
Chris Froome (tretji z leve) dvomi, da bo Primož Roglič (desno) s tako dominantno vožnjo zdržal tri tedne. FOTO: AP

Ta bi, če bi že moral izbrati favorita za končno zmago, raje stavil na moštvenega kolega pri Ineosu Egana Bernala. "Če pogledate način, kako je Egan prišel na Tour ... Je v dobri formi, imel je malce težav s hrbtom, toda zdi se, da se njegova forma dviga. Vozi zadržano, pametno, ni še pripravil velikega napada, toda če pogledamo, kako je vozil Tour lani ... Na uvodnih gorskih etapah ni vozil pretirano dobro, izgubil je celo nekaj časa, toda v tretjem tednu je bil fantastičen. Potihoma upam, da se bo to ponovilo tudi letos in bo znova 'našel svoje noge' tako kot lani," je poudaril Froome.

Dotaknil se je tudi mladega slovenskega fenomena Tadeja Pogačarja. "Impresivna vožnja do zdaj. Mislim, da je tempiral svojo pripravo na letošnji Tour. Zdi se, da je bil v prvem tednu izjemen. Izgubil je nekaj časa na vetrovni etapi, sicer bi verjetno zdaj že bil v rumeni majici. Fizično je videti izjemno, popestril je dogajanje na Touru. In ta fant ima šele 21 let, je mlajši kot Egan. Ve, da lahko zdrži tritedensko dirko. Za zdaj se zdi, da ima v nogah nekaj več kot ostali fantje, ki se borijo za zmago v skupnem seštevku," je razložil Froome. 

"Zdi se, da ima Tadej Pogačar v nogah nekaj več kot ostali," je poudaril Froome.
"Zdi se, da ima Tadej Pogačar v nogah nekaj več kot ostali," je poudaril Froome. FOTO: AP

Kdo bo zmagal Tour, je bilo vprašanje novinarja, Froome pa je odgovoril: "Roglič ima veliko prednost, pridobiti čas v primerjavi z njim bo skorajda nemogoče. Držal se bo katerega koli kolesarja iz prve peterice. Sledil jim bo in mogoče ukradel še kakšne bonifikacijske sekunde. Pogačar se zdi bolj lačen kot kdaj koli in korak pred ostalimi fanti. Tu je še Egan, ki sedi na drugem mestu in postaja vse boljši. Težko je izbrati katerega koli, nemogoče je. Če že moram izbrati, bom ostal lojalen in izbral Egana." Froome se s svojim izborom moštvu Ineosa, za katero vozi tudi sam, ni izneveril. Vprašanje pa je, kaj bi Froome, ki se podobno kot Geraint Thomas ni odločil za dirkanje na letošnjem Touru zaradi preslabe forme, odgovoril, če bi lahko odgovarjal povsem neodvisno in iskreno.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bflat
11. 09. 2020 21.41
+1
aaahaha. Angleški komentator je lani dejal, da Froom izgleda kot choir boy, potem pa pokaže, kaj zna. Glih je pokazal, ja, ne sprevidi, da Roglič in Pogi lomita vse kolesarje. Ta Tour bomo pomnili do konca dni.
flyair
11. 09. 2020 21.14
Miša Pušenjak 1
11. 09. 2020 17.33
+1
Froom pa naj raje trenira, da se vrne v formo, kot komentira tiste, ki se trudijomin ne obupajo
Miša Pušenjak 1
11. 09. 2020 17.32
+2
Danes sta dokazala, kaj zmoreta, upam, da bo šlo tako do konca
gekados
11. 09. 2020 17.05
+3
Froome naj bo tiho!
Smešno
11. 09. 2020 14.31
+5
Froomček.... Težko se pozabi tisti španski "hribček", kajne dragi Froomček..? Nikakor! Bravo naš stroj Rogla - do Pariza po naslov!!! Slovenija je s tabo in ostalimi našimi fanti tudi, seveda..
flamengo
11. 09. 2020 10.40
+2
Če bi Primož res popustil, bi bilo idealno, da bi ga nadomestil Tadej.
Mato Mati?
10. 09. 2020 20.25
-7
mislim da ima prav!
janezccc
10. 09. 2020 18.59
Koliko stane tako tekmovalno kolo?
gekados
11. 09. 2020 17.05
zimerman
10. 09. 2020 18.47
+0
Imam občutek, da zna Tadej Primožu še precej hoditi v zelje in mu rušiti nek ritem. Če so bili Tadejevi pobegi balzam za Primoža na Vuelti, pa so lahko letos ti pobegi tudi zelo neugodni. Upam samo, da se ne bosta znašla v situaciji, ko bosta morala eden drugega pretiravati in bo na koncu tadolgo potegnil nekdo tretji.
krmeki
10. 09. 2020 18.38
+12
Upam da se Froome tokrat moti
marston
10. 09. 2020 18.33
+3
Rogliča lahko zaustavi le covid ali nesreča. Tudi Pogačar ga ne bo mogel (letos). Ostali nimajo možnosti. Preberite ta post, ko pridejo v Pariz. Rogla car, Pogačar bo pa imel desetletje.
Nosmoke
10. 09. 2020 18.28
+6
Vsi bi nekaj napovedovali ,a to kdo bo nosil rumeno majico v Parizu ,je odvisno še od toliko stvari . Tega se je treba zavedati in uživati od danes na jutri ,ob pogledu na Primoža v rumenem. Da bi se razpletlo v našo korist ,tega si srčno želim ,evforijo pa štedim za konec...
pojtrarara
10. 09. 2020 18.55
+3
Tako je in tega se zaveda tudi Primož. Iz srca vsem privošči tehnično brezhibno opremo in zdravje ter sreči in da srečno prideta v Pariz - ob tem verjamem v Primoževo zmago in da Tadej lahko pride tudi do drugega mesta in bele majice. Naj se tako zgodi!
Maxx365
10. 09. 2020 18.05
+13
Ker so ga novinarji že vprašali, je Fromm pač moral povedati nekaj v moralno podporo svojemu moštvenemu kolegu Bernalu, nič za posebej se razburjat. Se pa iz posameznih delov pogovora vidi, da se Primoža pri Ineosu kar lepo bojijo, saj vidijo da vozi pametno in preudarno, z močno podporo ekipe. Pač upajo na kakšen trenutek slabosti Primoža, ki ga upam ne bodo dočakali, ker vozi res zrelo.
krneki_123
10. 09. 2020 17.18
+26
Držimo pesti za Primoža, Tadeja in vse naše, naj se izide!
pojtrarara
10. 09. 2020 16.41
+30
Da bog in vse višje sile naklonijo srečo Primožu in polno moč do konca, znanje ima itak vrhunsko, najboljše... in da zapre usta vsem tem šopirjevcem.... kaj je Chrisek - kdo je lani na Vuelti - tritedenski dirki zmagal...???? Primož po tvoje v tvoji glavi ne ane, ker je po tvoje popustil, ker tako vedno naredi... ne Chrisek - ravno Primož je zmagal - ker je tega sposoben in je vrhuinski koleasr - torej na zadnji tritedenski dirki pred letošnjim TDF je zmagal ravno Primož... in upam, srčno upam,da ostane zmaga pri njemu tudi v Parizu letos. da vam vsem nadutežem tako Froomu kot tudi Kolumbijcem zapre usta na najboljši možni način - na cesti s pokazanim odličnim dirkanjem!
SUPERKNIGHT
10. 09. 2020 16.20
+37
Go Rogla. Ne posluši tega Frooma, ki mu nič ni jasno. Očitno je pozabil, da si bil na zaključku Gira stalno brez ekipe. Tour je tvoj...
pojtrarara
10. 09. 2020 16.42
+23
Tako ja - Giro je sam privozil na tretje mesto. Sam in še poškodovan - pa je bil tretji!
Maxx365
10. 09. 2020 16.16
+30
Take izjave so lahko dvorezen meč, upam da bodo še bolj podžgale Rogliča. Res pa je, da bo treba preživeti zadnji teden, ki se bo brutalno začel s tremi zaporednimi gorskimi etapami v Alpah. Tam se bo dejansko pokazalo, komu je ostalo največ moči, ker konkurenca bo neizprosna.
M teorija
10. 09. 2020 16.05
+0
Pa kaj to o Bernalu floskajo, če je pa iz dneva v dan slabši!?
pojtrarara
10. 09. 2020 16.45
+7
Tudi meni ni jasno zakaj po kateri logiki naj bi edino Bernal po celo tritedenski dirki bil spočit na polno v zadnjem tednu, vsi ostali pa utrujeni in izmučeni. Pa vsi dirkajo skupaj cele tri tedne skozi vse etape... kaj oni ni človek al kako se edino on prva dva tedna rekaksira, da je potem v tretjem spočit, ostali so pa od prvih dveh tednov izmučeni. Ni mi jasno... Pa če bi bilo tako - me zanima zakaj že ni se pokazal, če je tako silno spočit in relaksiran - v dozdajšnjih etapah... na gorskih ciljih, v zaključkih etap... zakaj le ne... če je tako na relax on... zgolj samo on... ostali pa vsi izmučeni očitno.
M teorija
10. 09. 2020 16.03
+22
Kdo se oglaša. Tist k se je Rogle ustrašu in šel raje na Vuelto!?