Drugi športi

Froome spregovoril prvič po padcu: Vesel sem, da sem živ

Saint-Etienne, 15. 06. 2019 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski kolesar Chris Froome je prvič po grozljivem padcu spregovoril za medije. Štirikratni zmagovalec dirke po Franciji je padel med četrto etapo kriterija Dauphine pri hitrosti skoraj 60 kilometrov na uro in izgubil zavest, pri tem pa utrpel številne zlome, med drugim kolka in desne stegnenice. 

Iz svoje bolniške postelje v francoskem Saint-Etiennu se je prvič po padcu, ki bi ga lahko stal življenja, javil Chris Froome. "Zavedam se, kakšno srečo sem imel ob padcu, kakšno srečo imam, da sem živ. Iz dna srca bi se rad zahvalil vsem reševalcem ob progi, tistim, ki so me prepeljali v bolnišnico in zdravstvenemu osebju tukaj v bolnišnici," je za spletno stran ekipe Ineos povedal 34-letni Britanec, ki je v Franciji prestal osemurno operacijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Enega najboljših kolesarjev zadnjih nekaj let zdaj čaka dolgotrajen povratek. "Zdaj sem povsem osredotočen na to, da se čim hitreje vrnem. Vem, da bo trajalo. A vsa sporočila podpore, ki sem jih prejel, mi dajejo moč in navdih. Res sem bil počaščen, ko sem videl, koliko ljudi misli name," je povedal Froome, ki bo naslednjih šest tednov preživel na opazovanju v Saint-Etiennu. 
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HOMOSUM
15. 06. 2019 21.19
+34
Kakšno srečo je imel naš Primož, ko se je nalepil na tisto ograjo...ne vem če veste, vozil je s počenimi rebri, njegova starša sta to povedala. Nepredstavljivo ob takšnih naporih še bolečine. Zaslužijo si vsak euro v potu in včasih krvi svojega telesa. Vse dobro Chris!